Zouseph’s-vaatebrändin nuoret luojat: ”Rajoja pitää ylittää!”

FUM.FI:n uusi, kotimaisen urbaanin muodin tekijöistä kertovassa Kuosissa-sarjassa tutustumme enemmän ja vähemmän tunnettuihin brändeihin ja niiden tekijöihin. Millaista on urbaanin skenen vaatebisnes härmässä. Ja ennen kaikkea: kannattaako siihen lähteä?

Sarjan toisessa osassa tutustumme Helsingin Töölössä majaansa pitävään Zouseph’s-vaatemerkkiin, joka on saanut kovan suosion varsinkin nuoremman räppiväen keskuudessa.

FUM.FI vieraili Juuso Korven ja Alex Vainion pakeilla keskustelemassa mm. siitä, kuinka nuorilta vaateyrittäjiltä sujuu bisneksen pyörittäminen.

Muutaman vuoden omaa brändiä tehnyt kaksikko tekee kaiken itse käsin. Aivan kuten Zousephsin tunnuslause ”with bare hands” lupaa.

– Se on aikaa vievää, mutta se mahdollistaa sen, että voimme tehdä kaikkea, mitä mieleen tulee. Se vie aikaa ja hermoja sekä koneita, niin välillä ollaan niin sanotusti jännän äärellä, Korpi kertoo.

Miesten mukaan Zouseph’s on omanlaisensa luksusmerkki.

– Kyllä me ollaan. Me olemme parasta mitä Suomesta tässä genressä löytyy. Emme halua mennä massatuontantoon. Meidän juttumme on se, että teemme yksittäisiä kappaleita tai pienissä määrin vaatteita, joissa on tosi pieni saatavuus. Silleen, että jengi oikeasti tappelee, Korpi jatkaa.

Zouseph’s, tuttavallisemmin Husef, on ollut paljon esillä sosiaalisessa mediassa, sillä monet nuoremman genren artistit ovat ottaneet merkin omakseen. Kuinka sosiaalinen media ja starojen vetoapu on auttanut miehiä urallaan?

Samalla kuullaan nuorten vaateyrittäjien kolme vinkkiä alalle haluaville.