Tippa-T läpimurtobiisistään: ”Sen avulla sain PME-diilin”

FUM.FI esittelee joka torstai takavuosien klassikkovideoita #tbt-sarjassaan.

Tippa-T aka Nuari Kukko on tänä päivänä artisti, jonka biisit striimaavat miljoonia kertoja Spotifysta, mutta aina ei ole ollut niin. Turkulainen räppäri on edennyt suomalaisen hiphopin kärkikahinoihin kovalla työllä ja olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

FUM.FI:n tämän viikon valinta #tbt-videoksi on Tippa-T:n klassikkokappale Puffaadokaa, joka julkaistiin vuonna 2014. FUM tavoitti miehen studiosta, missä räppäri työstää parhaillaan uutta musiikkia.

– Puffaadokaa oli se biisi, joka toi mulle PME-diilin. VilleGalle näki videon ja otti minuun yhteyttä. Pian teimmekin sitten sopimuksen. Biisi oli ensimmäinen sellainen vähän smuutimpi kappale, ja sen julkaisemisen jälkeen monet artistit, kuten esimerkiksi Kube ja Eevil Stöö tulivat fiilistelemään ja kehumaan sitä, Tippa-T muistelee.

Mies kertoo, että videota, jonka ohjauksesta vastasi räppärin veli, kuvatessa hän värväsi kavereitaan mukaan ja kaikki pitivät vain hauskaa.

– En muista oliko se syksyä vai kevättä, mutta sen muistan, että oli kylmä. Se tais olla ensimmäinen aurinkoinen päivä pitkään aikaan, ja otimme parin kaverin autot, ajelimme ympäriinsä ja kuvasimme. Ei me silloin sen kummemmin mietitty mitään suunnitelmia. Kunhan ajelimme ja heiluimme kameran edessä.

24-vuotiaalla Tippa-T:llä on edessään hektinen syksy, sillä mies aikoo julkaista uuden sinkun loka-marraskuussa.

– Tässä tulee ensin pari hieman striitimpää biisiä, joiden jälkeen julkaisen uuden sinkun. Luvassa on todella kovaa kamaa, räppäri lupaa.