Majuri: ”Sylkemisestä mut on aina tunnettu, ja tämä on juuri sitä”

FUM.FI esittelee joka torstai takavuosien klassikkovideoita #tbt-sarjassa.

Tällä viikolla FUM.FI-toimituksen #tbt-valintana on vuonna 2012 ilmestynyt M.A.J.U.R.I., joka oli ensimmäinen Majuri-artistinimellä julkastu kappale. Biisi syntyi monen käden kautta ja aluksi vain räppärin omaksi huviksi ja harrastukseksi.

– Kattelen biisiä nyt ihan ylpeillä, vaikkakin nostalgisilla fiiliksillä. Se oli se styge, millä mä palasin muutaman vuoden tauolta takasin tapetille. Olin aikaisemmin nuorempana tehnyt biisejä eri nimellä ja kaukana vakavasta ja ammatillisesta tavasta tehdä musaa. Tää biisi oli sitte se alkusoitto sille mun pyrähdykselle tuolla isoissa ympyröissä, vaikka se iso lähtö antoikin odottaa itteensä vielä parin sinkun verran. M.A.J.U.R.I. on bängäävä biisi, joka on kulkenut keikkasetissä mukana ihan alusta loppuun asti. Kertsi nyt ei oo mikään maailman upein, mutta biisi onkin sitä raakaa räppiä vaan. Sylkymiehenä mut on aina tunnettu ja tämä on juurikin sitä!

M.A.J.U.R.I. kertoo aika vahvasti sen, että mä oon sisimmiltäni sylkyäijä. Räppiäijä. Toi punchline- ja braggadocio-osasto on aina ollut se mun koti. Noi tanssipoppihommat, kesälistahitit ja klubiteknot ei oo koskaan ollu mun juttu, eikä ne oo oikein ikinä kunnolla lähtenyt, kun niitä on sorruttu kokeilemaan.

Majuri ehti ennen musiikin pariin palaamistaan olla työelämässä ja opiskella liiketaloutta englanninkielisellä linjalla. Hän kertoo olleensa jo pitkälti orientoitunut siihen, että musiikkihommat oli kuitattu nuoruuden sähellyksinä.

– Housut ja paidat oli kireempiä, tukkakin tais olla värjätty ja kaulassa oli kravatti! Mutta samalla kuitenkin takaraivossa hieman kiersi sellainen fiilis, että jotain tärkeätä on nyt jäänyt kesken ja tekemättä kunnolla. Että johonkin muuhunkin musta on kun vaan opiskeluun, päivätöihin ja kaljanjuomiseen.

 

M.A.J.U.R.I.n video on tehty pienellä budjetilla, mutta artisti itse on jälkeen edelleen tyytyväinen.

– Videossa ei sen suurempaa ideaa oo, kun että sillan alla räpätään, keulitaan, heilutellaan käsiä ja ilmeillään. Muistan, että oli aivan saatanan kuuma ja video kuvattiin jossain tuolla Tampellassa päin sillan alla. Valojen generaattori piti hirveetä meteliä ja playback tuli jostain kännykästä. Kun ei ollut oikein kokemusta musavideoista vielä tuolloin, niin lipsynccaamisen vaikeus vitutti.

– Videon idea oli startata kolmen videon sarja, joista videon lopussa tapahtuva Range Roveriin siirtyminen antaakin jo osviittaa. Tätä biisiä ja videota seurasi mun seuraava julkasuni Takas Ekaa Kertaa, jonka video jatkuu suoraan tosta mihin tää jäi. Kaunis ja lahjakas Natalia Tolmatsova toimi mun kuskina, auto tais olla lainassa joltain NPG:n pomolta ja Hublot-rannekello Jori Lehterältä. Takas Ekaa Kertaa-videosta lähti myös Pohjanheimon puvun myötä käyntiin se mun men’s wear -swag, joka erotti mut aika hyvin kaikista muista. Tässä videossa päällä olleet karvalakki, toppaliivi, silmälasit ja Niken kengät sekä mun kännykkä hukkui saman illan videokaronkkarytinässä jonnekin. Sarjan kolmantena osana toimi sitten Kato Ny Äijjää -video, jossa ei ihan niin smuutisti saatu sitä visuaalista jatkumoa toimimaan. Se sirkus, mikä taas siitä biisistä lähti käyntiin, korvas kyllä sen.