DJ RZY: ”Nyt osaisin tehdä näin ison produktion paremmin”

FUM.FI esittelee joka torstai takavuosien klassikkovideoita #tbt-sarjassaan.

Tällä viikolla FUM.FI:n toimituksen valintana on yli kolme miljoonaa katselukertaa YouTubessa kahminut DJ RZY:n, joka tunnetaan mm. Cheekin bändiliiderinä, oodi pääkaupungillemme.

Tervetuloo Helsinkiin julkaistiin viisi vuotta sitten marraskuussa. RZY kertoi FUM.FI:lle, että biisin idea lähti, kun hän halusi tehdä kappaleen sämpläämällä Bomfunk MC’s -klassikkoa Freestyler.

– Idea biisiin lähti minulta, Wögältä ja Cheekiltä, kun halusimme tehdä kunnon posse-biisin. Nyt osaisin tehdä näin ison produktion helpommin, sillä aikatauluttaminen olisi paremmin hallussa. Esimerkiksi Me ollaan ne pt. 2 syntyi paljon iisimmin kuin Tervetuloo Helsinkiin, RZY, oikealta nimeltään Antti Riihimäki, kertoo.

Biisin kattaus on todella kattava, sillä siinä esiintyvät Cheekin ja Wögän lisäksi Tasis, ElastinenMikael GabrielJunoTimo Pieni HuijausStig ja Spekti sekä Davo.

Biisin videolla nähdään myös useita cameoita, mutta herkullisinta videossa on sen alku, joka on kuin yksi yhteen Freestyler-videon kanssa. Uniikkia ja tämän asua myöten.

Videon ohjasi Jere Hietala.