”Yleisö päättää, mistä laulut kertoo” – Matti julkaisi uuden singlen

Antti Kemppainen

Viiva ja kynä -kappale julkaistiin.

Laulaja-lauluntekijä Matti on julkaissut uuden singlen nimeltään Viiva ja kynä.

Alkuaan vuonna 2015 kirjoitettu ja keikoillakin jo hyvään malliin soinut uutuuskappale on kulkenut artistin mukana jo pitkään, joskin vailla virallista julkaisua. Nyt sellainen on kuitenkin koittanut.

”Mä kirjoitin tän yhdeltä istumalta. Se oli sananvapauden päivä, ja jokin siinä sekä sen aikaisessa yhteiskunnallisessa ilmapiirissä inspiroi mua,” Matti kertoo kappaleensa syntyvaiheesta.

Viiva ja kynä -kappaleen merkitys on muuttunut aikojen saatossa sitä mukaan, mitä palautetta artisti on saanut teoksesta kuulla. Mitä kappale sitten lopulta kertookaan, on kuitenkin täysin kuuntelijan vapaasti tulkittavissa. Myös Matille itselleen kappaleen merkitys on muuttunut. Artistille laulu kytkeytyy nykyään erityisesti hänen lapsiinsa. Single äänitettiin Matin puolison ollessa viimeisillään raskaana ja artistin kertoman mukaan hänellä olikin kiire saada kappale valmiiksi ennen lapsensa syntymää.

”Siitä on nyt julkaisupäivänä kulunut puolisentoista vuotta, joten se silloinen kiire tietysti vähän naurattaa. Mutta saatiin biisi tehtyä, mun tytär syntyi kolme päivää äänitysten jälkeen. Nykyään mä omistan tän keikoilla aina mun lapsille.”

Viiva ja kynä -kappaleen voi laittaa soimaan niin Spotifysta kuin muista musiikin suoratoistopalveluista.