Yksi suomalaisen hiphopin ikuisuusprojekteista on lopultakin julkaisukunnossa – takana MC Taakibörstasta tunnettu kulttihahmo

Edumania-dokumentissa nähdään muun muassa Managerin jo vuosia harrastamaa artistien boletusta ja muuta tylyä tavaraa.

Kymmenen vuotta työn alla ollut Edu Kehäkettusen Edumania-dokkari on pian mahdollista todistaa kokonaisuudessaan. Vuonna 2008 valmistunut dokumentin ensimmäinen osa on ollut näytännössä muutamaan otteeseen Helsingissä, mutta kokopitkä elokuva on pykinyt pahasti. Nyt Tommi Mattilan ohjaama dokumentti on kuitenkin tulossa pitkän vaiheilun jälkeen ulos.

Edumania keskittyy Olarista käsin lähtemättömän jäljen suomalaisen hiphopin kentälle jättäneeseen Edu Kehäkettuseen. Useista eri osioista koostuva leffa sisältää referenssejä suomalaisiin klassikkodokkareihin, kingeihin leffoihin ja Edun omaan elämään. Mukana on ainakin jo edesmenneessä We Got Beeffissä pämpänneille tuttua kaartia esimerkiksi Stig Doggin, Managerin ja Sacha Remlingin muodossa. Lisäksi pätkän sivuosissa nähdään muun muassa Davo-Ukki, Setä Koponen, DJ Didier ja Lieminen.

Edumania-dokkarista löytyy myös tuoreet videot MC Taakibörstan toistaiseksi julkaisemattomasta IPA2017-kappaleesta sekä Edun Kun Pertti Tuli Kylään -minihitistä. Ennakkotietojen mukaan uusilla videoilla jatketaan samalla linjalla kuin vanhoissa klassikoissa, joten Börstan materiaalin ystävät tulevat tuskin pettymään.

Dokumentin kantaesitys pidetään Oulun Musiikkivideofestivaaleilla torstaina 24. elokuuta. Edu Kehäkettunen on itse paikalla näytöksessä sekä DJ-keikalla jatkoklubilla Zivagossa. Helsingissä dokkari saa ensi-iltansa Tavastialla, jonne ennakkolippuja myy Tiketti 12 euron kappalehintaan.