Yhteisön ja jakamisen voimaan uskova Hassan Maikal julkaisi ensimmäisen albuminsa

Sony Music Finland

Myös uusi musiikkivideo katseltavissa.

Hassan Maikal on julkaissut debyyttialbumin, joka kantaa nimeä Betonitarha.

Yksinäisyyden, epävarmuuden ja menetyksen ympärille tematiikaltaan rakennettu Betonitarha on kokonaisuus, joka hahmottuu kuuntelijalleen pala palalta. Kyseessä on samalla on myös artistin kasvutarina oman äänen ja yhteisön löytämiseen yksinäisyydenkin uhalla. Albumilla kuullaan yhteensä 13 kappaletta. Näistä viimeisin singlepoiminta, Iben fiittaama Yksinäistä, sai vastikään myös uutisen loppuun upotetun musiikkivideon, jonka ohjaustyö on Atte Merikallion ja Jack Murdan käsialaa.

Albumin nimi juontaa juurensa artistin kotikonnuille. Kovan maineen Kontulasta kotoisin olevalle Hassanille betonilähiö on turvapaikka, jossa aito yhteisöllisyys kukkii betonin kovan pinnan läpi. Se mikä vaikuttaa jollekin muulle vaaralliselta, tuntuu toiselle turvalliselta.

”Betonilähiöt mielletään monesti ongelmien riivaamiksi epätoivon linnakkeiksi. Ja totta on, että myös Kontulassa on omat haasteensa. Kuitenkaan ilman sitä yhteisöllisyyden tiukkaa halausta ja ihmisten jaettua kamppailua, en olisi se ihminen joka olen nyt. Kyse ei ole siitä missä asut tai kuka olet, vaan miten voit vaikuttaa omiin yhteisöihisi positiivisella tavalla joka ikinen päivä”, Hassan kertoo.

Tsekkaa musiikkivideo ja kuuntele albumi alta.