Yeboyah liittyi Sony Music Finlandin talliin – uutta musiikkia kuullaan jo tällä viikolla

Yeboyah ja Jannika Nyqvist.

Omakustanteisesti musiikkia julkaissut Yeboyah solmi levytyssopimuksen Sonyn kanssa.

Yeboyah on solminut levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa. Yhteistyön ensimmäistä julkaisua ei myöskään tarvitse odotella pitkään, sillä uutta musiikkia kuullaan jo tämän viikon perjantaina 22. tammikuuta.

Yeboyah, oikealta nimeltään Rebekka Kuukka, on rakentanut uraansa määrätietoisesti ilman levy-yhtiön tukea aina vuoden 2017 Broflake-debyyttisinglestään asti. Nyt on siis hyvä aika viedä hommat seuraavalle tasolle, kuten Yeboyah itsekin on tiedotteelle tokaissut:

”Olen itsenäisenä artistina saavuttanut jo paljon, mutta haluan viedä taiteeni seuraavalle tasolle. Olen innokas oppimaan uutta ja minulle tärkeintä on ihmiset, joiden kanssa työskentelen. Sony Music Finlandilla puhaltaa uudet tuulet ja koen, että yhtiötä ollaan rakentamassa sellaiseen suuntaan, johon itsekin olen kasvamassa.”

Yksi keskeinen syy siihen, miksi valinta Yeboyahin mukaan osui Sony Musiciin, on markkinointijohtajana toimiva Jannika Nyqvist, johon räppäri tutustui jo uransa alkuvaiheessa. Yeboyahin mukaan Jannika on seurannut hänen tekemisiään jo ensimmäisestä julkaisusta asti. Niinpä Yeboyah haluaa koota ympärilleen tiimin, jonka kokee turvalliseksi ja jonka kanssa homma varmasti toimii.

”Jannika on skenen sisällä arvostettu henkilö ja hän ollut uransa aikana mukana rakentamassa useita isoja artistiuria. Olen äärimmäisen kiitollinen, että juuri hän haluaa seistä rinnallani musiikkiurani rakentamisessa. Meillä on Jannikan kanssa yhteinen visio siitä, miten haluamme artistiuuttani edistää”, Yeboyah jatkaa.

Nyqvist on puolestaan kommentoinut Yeboyahin kanssa aloitettua yhteistyötä seuraavasti:

”Yeboyah on kulttuurialan moniosaaja ja ennen kaikkea äärimmäisen lahjakas artisti. Hänellä on todella vahva oma visio, jota hän on itsenäisesti toteuttanut jo vuosia. Hänen kaltaisensa artistien kanssa on todella inspiroivaa tehdä yhteistyötä. On hienoa, että pääsemme vihdoin julkistamaan alkaneen yhteistyön ja myös esittelemään uutta musiikkia.”

Myös Sony Music Finlandin toimitusjohtaja Henri Lanz on innoissaan levy-yhtiön uudesta sainauksesta:

”On hienoa päästä aloittamaan yhteistyö Rebekan kanssa. Rebekka on mielettömän lahjakas, valovoimainen ja inspiroiva artisti, tulossa on skeneä ravistelevaa matskua.”