Yeboyah julkaisi EP-debyyttinsä, joka on samalla ainutlaatuinen audiovisuaalinen kokemus

Yeboyah

Yeboyahin tuore EP on täysin omakustanteinen.

Yeboyah julkaisi tänään, perjantaina Elovena EP -esikoisensa. Omakustanteinen EP sisältää nimikkokappale Elovenan lisäksi Intron ja kolme kappaletta: Aili, Skitti ja Peili. Skitti-kappaleella feattaa nouseva artisti Isaac Sene.

Tänään päivällä julkaistiin myös Koko EP:n pituinen musiikkivideo Elovena Visual EP. Videopuolen ovat ohjanneet Inka Pitkänen (Intro & Skitti), ohjaaja-koreografi Ima Iduozee (Aili), ohjaaja-dokumentaristi Carmen Baltzar (Peili), sekä näyttelijä-ohjaaja Geoffrey Erista (Elovena). Koko audiovisuaalinen tuotanto on omakustanteinen.

”Maaliskuussa jätin kaikki vanhat demot pöytälaatikkoon ja päätin lähteä toteuttamaan unelmaani EP-kokonaisuudesta, johon kuuluisi musiikin lisäksi kokopitkä visuaalinen puoli. Kappaleet syntyivät orgaanisesti yhdessä tuottaja Palmrothin kanssa ja videota lähdimme tuottamaan yhdessä ystäväni Jasmina Amzilin kanssa. Heidän lisäkseen projektissa on ollut mukana iso työryhmä luovia ammattilaisia, ystäviämme ja perhettä, joiden jokaisen työpanos on ollut korvaamattoman arvokas ja merkityksellinen”, Yeboyah kertoo prosessista.

Yeboyah kertoo EP:n teemoista seuraavasti:

”EP on matka mun sielunmaisemaan. Elovena Visual EP tukee vahvasti levyn musiikillista tarinankerrontaa. Sitä, kuinka olen inspiroitunut uraauurtavista naisista (Intro) ja heidän tukensa avulla löytänyt itsestäni voiman lähteä toteuttamaan unelmiani rohkeasti (Aili).”

”Olen löytänyt ystäviä, joiden kanssa voin toteuttaa itseäni vapaasti (Skitti) ja he yhdessä luonnon kanssa muistuttavat minua siitä, ettei elämä ole niin vakavaa, vaikka välillä pitääkin käydä syvillä vesillä ja reflektoida (Peili). Loppujen lopuksi olemme kaikki samanlaisia ja erilaisia, tarvitsevia, keskeneräisiä upeita luonnon luomuksia ja toistemme tuella voimme tulla nähdyksi ja vapauttaa meissä valmiina olevan voiman (Elovena)!”

D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -rapshowssakin erottuvalla lavapreesenssillään loistava Yeboyah eli Rebekka Aili Kuukka on ehtinyt jo esiintyä niin täpötäydellä Flow Festivalin Red Arenalla, loppuunmyydyllä Tavastialla kuin Ruisrockissakin. Yeboyah:n vakuuttavia räppejä kuullaan myös Gasellien, Dilemman, Aivovuodon sekä Pesson uusimmilla albumeilla.

Livenä Yeboyah nähdään seuraavan kerran 31.7. Leblonissa Helsingissä. EP-julkkareita juhlitaan 24.8. niin ikään Helsingissä, Kuudennella linjalla ja ilta jatkuu Yeboyah live -kokoonpanonakin tunnetun Mellow Yellow -kollektiivin klubi-illalla.

Katso ja kuuntele upea Elovena Visual EP alta.