Vuosaaressa järjestetään viikonloppuna kiusaamisen vastainen ilmaistapahtuma – mikissä kuullaan muun muassa itsekin kiusaamista kokenutta artistia

Tapahtumapaikkana toimii kauppakeskus Columbus.

Helsingin kauppakeskus Columbuksessa järjestetään perjantaina 31. elokuuta hiphop-painotteinen ilmaistapahtuma, joka esittelee koulukiusaamisen vastaista toimintaa ja sen jalkautumista Vuosaareen. Pop up -henkisessä ”Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan” -tapahtumassa tuodaan esiin niin bboy- kuin mc-elementtejäkin.

Ilmaistapahtumassa nähdään BTF-breikkareiden ohella rap-artistit Mercedes Bentso ja Seksikäs-Suklaa sekä beatboxauksen maailmanmestaruuskisoissa toisen sijan voittanut venäläinen Inkie. Lisäksi ohjelmassa on breikkityöpaja, jossa on mahdollista tutustua tarkemmin break-maailmaan.

Seksikäs-Suklaa on puhunut kiusaamisen vastaisesta toiminnasta muun muassa Vuosaari-lehdessä.

– Kiusatun kannattaa ehdottomasti kertoa, että häntä kiusataan. Kiusaamisesta ei pidä muutenkaan vaieta, koska se johtaa vain tilanteen pahenemiseen, Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa kannustaa lehdessä.

Suositulla tubettajalla ja artistilla on asiasta myös omakohtaista kokemusta. Peruskouluaikoinaan kiusaamista etnisen taustansa vuoksi kohdanneella Konssilla onkin selkeä viesti koulukiusaajille.

– Älä ikinä täytä itseäsi vihalla, kiusaamisesi heijastuu takaisin sinuun tai läheisiisi ennen pitkää negatiivisesti, Seksikäs-Suklaa sanoo.

Ilmaistapahtuma ottaa kauppakeskuksen haltuunsa klo 16-18 väliseksi ajaksi. Lisätietoa Break the Fight! -kampanjasta löytyy täältä.

Uutista päivitetty perjantaina 31. elokuuta 2018 klo 12.50: Tiedotteesta poimitut lainaukset ovat alun perin Antti Honkasen Vuosaari-lehteen tekemästä haastattelusta.