Vuoden tuottaja -ehdokas Hank Solo tekee härskiä poppia suurista tunteista

"Omilla biiseilläni saan mennä kaikista pisimmälle."

Hank Solon toinen soolobiisi Paska Sydän on ensimmäinen kappale, jonka tuottajavirtuoosina tunnettu Henri Salonen laulaa itse. Hän kertoo jännittäneensä biisin julkaisua aivan eri tavalla kuin muita tekemisiään, koska kappaleen henkilökohtaisuusleveli on erityisen korkea.

Paska Sydän on surun ja onnen sekamelska ja jonkinlainen toive siitä, mitä rakkaus oikeasti on sellaisen ihmisen kanssa, joka hyväksyy sut sellaisena kuin olet. Samaan aikaan kappale kertoo siitä johtuvasta haikeudesta, kun edelliset parisuhteet eivät ole menneet niin.


Paska Sydän ei ole suoraan tehty kenellekään, ennemminkin se on omistettu jollekin sille tulevalle ihmiselle. Mukana on kuitenkin palasia aikaisemmasta elämästäni. En tiedä, tunnistavatko tietyt ihmiset tästä itseään tai miten he ovat biisiin reagoineet.

Molemmat Hank Solon julkaistut singlet kertovat tavallaan toisen ihmisen laiminlyömisestä. Hän vakuuttaa, että kappaleita ei kannata ottaa liian kirjaimellisesti.

– Haluan vetää asiat tappiin ja ääripäihin, koska se tuntuu musta hyvältä. Tykkään siitä, että on vahvoja kontrasteja ja kielikuvia, ja biisini ovat mulle ennen kaikkea tunnetilakuvauksia. Paskassa Sydämessähän päällimmäinen tunne on hyväksyminen.

Hank Solo tunnetaan omintakeisesta pop-soundistaan, jonka hän itse kertoo koostuvan vanhan ja uuden yhdistelystä.

– Haluan kirjoittaa biisejä, jotka on sydämeltään pop, mutta myös tuoda ne tuotannon myötä uuteen maailmaan. Se voi olla härskiä ja outoakin, mun musiikissa kuuluu vahvat elektroniset vaikutteet. Tykkään voimakkaista kontrasteista. Söpökin kuulosti päällisin puolin iloiselta purkkapopilta, mutta siellä on taustalla myös surua. Tässä uudessa biisissä asetelma on toisin päin.

Hank Solo kertoo hakevansa musiikkiinsa outojakin ratkaisuja, jotta saa pidettyä sen tekemisen itselleen mielekkäänä. Tarve luoda uutta on suuri, ja ehkä juuri siitä syystä hän on jälleen ehdokkaana muun muassa Vuoden tuottaja -Emmaan. Vaikka Hank Sololla on ansioluettelossaan jo pitkä lista onnistumisia ja meriittejä, olisi palkinto tervetullut:

– Totta kai se olisi superiso kunnia! Kategoriassa on kovia tyyppejä, joten olen joka tapauksessa iloinen sen puolesta, joka pystin vie.