Vinttikoira kääntää yleisen asetelman toisinpäin – tällä kertaa gold digger onkin mies

VG+, Vinttikoira ja Hätä-Miikka.

Vinttikoiran uudella singlellä on mukana Hätä-Miikka.

Koiratarhan portit on taas selkeästi jätetty auki, sillä Vinttikoira on julkaissut uutta materiaalia vielä hetki ennen uutta albumiaan. Monipuolinen tekijä on kuluneen vuoden aikana laajentanut kuulijakuntaansa ja reviiriänsä, ja nyt kiinalaisen kalenterin mukaisena koiran vuotena sama jatkuu singlellä Sugamama.

Kappaleen taustalta löytyy etenkin Bandida-megahitistään tunnettu VG+. Pitkän linjan tuottajan loihtima karibiarytmi luo pohjan Vinttikoiran ja Gaselleista tutun Hätä-Miikan yhteistyölle.

– Populäärikulttuurissa yleinen asetelma on se, että nainen on gold digger ja mies rikkaampi osapuoli. Biisin idea oli lyhykäisyydessään kääntää roolit päälaelleen. VG+ oli luonnollinen valinta tuottajan rooliin, kun biisiin haettiin juuri tätä tunnelmaa ja tiesin, että Hätis pystyy ottamaan aiheen haltuun vetämättä sitä överiksi. Haluan rikkoa genrelokeroa ympäriltäni ja tämä biisi on loistava esimerkki siitä, Vinttikoira kertoo.

Sugamama on viimeinen singlelohkaisu ennen artistin kokopitkää albumia Reviiri, joka julkaistaan Överdogin kautta perjantaina 23. maaliskuuta. Tulevalla albumilla kuullaan Hätä-Miikan ohella myös muun muassa 6mäkeä ja Kalle Kinosta. Vinttikoira on lupautunut lahjoittamaan jokaisesta Katin Tavaran myymästä kasetista, hupparista ja t-paidasta euron Helsingin löytöeläinkodin koirille.