View’n albumin ympärille rakennettu lyhytelokuva saattaa olla yksi vuoden hienoimmista musiikkivideoista

Leave a Comment -lyhytelokuva sai ensi-iltansa View'n levyjulkkareiden yhteydessä Helsingin Korjaamolla.

Helsinkiläinen Juuso Ruohonen eli View julkaisi 17. marraskuuta pitkään työn alla olleen debyyttialbuminsa Leave a Comment. Levyn julkaisutilaisuus järjestettiin viime viikolla loppuunmyydyllä Korjaamolla, jossa nähtiin livekeikan ohella Leave a Comment -lyhytelokuva.

Karim Sahebin ohjaama ja tuottama lyhytelokuva kuvaa View’n esikoisalbumin monivaiheista tekoprosessia, johon sisältyi muun muassa rap-artistin ero, loppuun palaminen sekä lopulta itsensä löytäminen. Elokuvassa nähdään myös viimeistelyä vaille valmiin pitkäsoiton paljon puhuttu katoaminen. Albumin teko jouduttiin aloittamaan lähes alusta, kun kaiken musiikin sisältänyt tietokone varastettiin View’n ollessa keikalla Hampurin Reeperbahn Festivalilla syksyllä 2016.

Sahebin mukaan intohimoprojekti oli lopultakin saatu kasaan, kun tekijäporukka istui alas miettimään sen tekemiseen liittyneitä vaiheita. Idea tarinallisesta lyhytelokuvasta muodostui nopeasti.

– Pusersimme kasaan fiktiivisen tiivistelmän päällimmäisistä tunnetiloista ja konflikteista, ja ampaisimme New Yorkiin toisintamaan niitä. Levyntekomatkaa eturivipaikalta seuranneena koen lopputuloksen olevan avartava ja todentuntuinen. Leave a Comment -lyhytelokuva on ikään kuin se helpotuksen huokaus vuorenhuipulle kiivettyä – ja se tuntuu hyvältä, ohjaaja-tuottaja sanoo.

Tällä hetkellä View on kiertueella, joka käsittää useita keikkoja ulkomailla. Artistin keikkakalenteriin on merkitty ensi vuodelle keikkoja ainakin Saksaan ja Sveitsiin.