Vastikään Jimi Constantinen levy-yhtiöön signattu Eldis siirtyy Suomen Musiikille

Eldis tuntuu vaihtavan levy-yhtiötä kuin sukkia, mutta tälläkään kertaa hommaan ei kuulemma sisälly dramatiikkaa.

Haastattelimme lokakuussa silloin vastikään Jimi Constantine Recordsille signattua Eldistä, ja nyt uutisrintamalta kuuluu kummia: räppäri onkin kiinnitetty Suomen Musiikin rosteriin. Suomen Musiikki tuntuu nyt muutenkin napsivan haaviinsa urbaanin kentän tekijöitä, mistä moinen?

– Nyt on tullut vastaan hyviä räppäreitä ja urbaanin musan esittäjiä, ja mulla on myös ollut antennit esillä siihen suuntaan. Eldistä olen seurannut vuoden ajan, ja kun Jimi laittoi mulle uusia biisejä, niin innostuin kunnolla, kertoo Kari Hynninen Suomen Musiikilta.

Jimin leiristä ei siis ole lähdetty ovet paukkuen?

– Ei todellakaan ole mitään riitaa, Eldis itse vakuuttaa. – Jatketaan edelleen yhteistyötä Jimin kanssa, mutta ajateltiin yhdessä, että Suomen Musiikille pääsy voisi buustata uraa. Ollaan tehty Karin kanssa töitä muutenkin, joten oli turvallinen vaihtoehto siirtyä hänelle. Teemme Jimin kanssa edelleen biisejä, mutta julkaisut tulevat Suomen Musiikin kautta.

Eldis kertoo olevansa itse todella tyytyväinen uuteen käänteeseen. Hän ei halua kutsua siirtoa laskelmoinniksi, mutta pitää sitä uutena askeleena kohti pienestä pojasta asti siintänyttä haavetta. Tuleeko esimerkiksi soundimaailma levy-yhtiövaihdoksen myötä muuttumaan, sitä artisti ei vielä osaa varmaksi sanoa.

– Kari tykkää siitä soundista, mitä ollaan tähänkin asti duunattu, joten ei se varmasti hirveästi muutu. Ehkä alan tuomaan mukaan vielä enemmän omaa itseäni. Olen luonteeltani aika hullunkurinen kaveri, ja mitä rehellisempänä pysyn itselleni, sitä helpompaa tulee jatkossa olemaan.

Ensimmäinen Suomen Musiikin kautta tuleva singlejulkaisu ajoittuu tammi-helmikuulle. Se on tehty Jimi Constantinen kanssa, kuten liuta muitakin uusia biisejä.

– Työstän joka päivä musiikkia, joten katsotaan miten tämä lähtee. Voi olla, että tulevaisuudessa tehdään yhteistyötä jonkun muunkin kanssa. Sama homma jatkuu, mutta isommalla pelikentällä, Eldis muotoilee.