Vapise Signmark – alkuvuoden isoimmasta rap-balladista tehtiin video viitotulla puheella

Jättiläinen on koskettanut Pyhimyksen kuuntelijoita.

Pyhimyksen tuorein pitkäsoitto Tapa poika on iso tapaus kotimaisessa hiphopissa. Yksi albumin eniten huomiota saaneista kappaleista on toisena singlelohkaisuna julkaistu Jättiläinen, jonka kertosäkeen laulaa Aksel Kankaanranta. Nyt platinarajan ylittänyt balladi on inspiroinut muutamaa kuuntelijaa tekemään siitä huonokuuloisille ja kuuroutuneille suunnatun version.

YouTubeen ladatun videon on huomannut myös Pyhimys itse, joka on jakanut sitä eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Video on selkeästi tuonut artistille mieleen viittomakieltä käyttävän kuuron kollegansa Marko Vuoriheimon eli Signmarkin.

– Vapise Signmarko, nyt on ilmestyny Jättiläinen viittomakielellä. Itsehän en toki ymmärrä yhtään mitä tossa sohitaan, mutta arvostan pyyteetöntä duunia äärettömästi ja toivottavasti tästä on jollekin jotain iloakin, Pyhimys kirjoittaa Facebookissa.

Toisin kuin Pyhimys on epähuomiossa kirjoittanut, on videolla kyse viitotusta puheesta eikä viittomakielestä. Ero on siinä, että viitotussa puheessa viittomat tukevat puhuttua kieltä. Katso video alta.