Vanha ja sitkeä kohtasi jotain freesiä – ja sehän ei oikein toimi Keko Salatan maailmassa

Ville Laamanen & Sanna Kaesmae

Keko Salata etenee kohti toista albumiaan.

Useita hittejä tuottanut Sakke Aalto on julkaissut Keko Salata -aliaksellaan uutta materiaalia. Uutuuskappale Vaahtokarkkii on toinen singlelohkaisu helsinkiläisartistin toistaiseksi vielä nimeämättömältä kakkosalbumilta, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.

Vaahtokarkkii syventää entisestään kuvaa Keko Salatan musiikillaan rakentamasta rinnakkaistodellisuudesta, jossa kättä paiskaavat niin urbaani lähiö, kaitafilmielokuvat, moderni pop kuin slaavilainen iskelmäkin. Sisällön puolesta kappale jatkaa artistille ominaisella linjalla.

– Tää on vähän semmonen päivänsäde ja menninkäinen -juttu. Se toinen on päivänsäde. En oo oikeen saanut semmosta diippiä yhteyttä toiseen mitä oisin halunnut. Eli maailmat ei oo kohdannu, mä oon vanhaa ja sitkeetä ja toinen on freesimpää ja ”kevyempää”, artisti kertoo.

Tulevan pitkäsoiton edellinen single Älä sano on ollut maaliskuisesta julkaisustaan lähtien Spotifyn top 50 -listalla, ja sitä on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 1,5 miljoonaa kertaa. FUM.FI teki tuolloin artistista haastattelun, jossa mies paljasti muun muassa syyn aiemmin käyttämästään naamiosta luopumiseen.

Kuuntele Vaahtokarkkii alta. Kappaleen on julkaissut Aallon oma levy-yhtiö SAHH.