Valehtelen-sinkun julkaissut Opaali: ”Jätän kuulijalle mietittäväksi, onko biisi totta vai ei”

Suomalaisen gangsteriräpin OG Opaali julkaisi uuden sinkun nimeltään Valehtelen. Omien sanojensa mukaan räppäri halusi kokeilla, kuinka häneltä luonnistuu trap-biisin tekeminen.

Päihteiden ja gangsterismin maailmassa väkivahvasti liikkuva Valehtelen on Opaalin mukaan omalla tavallaan salaperäinen biisi. Mies ei nimittäin suostu paljastamaan, ovatko biisin sanoitukset totta.

– Koko biisin idea on se, että jätän kuulijan mietittäväksi, onko biisi totta vai ei. Siksi olen kieltäytynyt kommentoimasta sitä, mikä on totta ja mikä ei. Kappaleen lopussa totean, että ”onneks näistä tarinoista ei ollut ykskään totta”.

– Tässä koukkuna on se, että jokainen voi ottaa tämän omalla tavallaan. Siinä on osa keksittyä ja osa on joillekin tapahtunutta. Tai ehkä ne ovat vain tarinoita, Opaali kertoo salamyhkäisesti.

Räppäri kertoo, että Valehtelen on uudesta materiaalista ehdottomasti miehen suosikki.

– Levylafka halusi laittaa ulos ryyppybiisin, jossa ei puhuta huumeista tai muusta, mutta on selkeä juomalaulu. Se varmasti saisi paljon radiosoittoa, mutta itse halusin julkaista tämän, koska en esimerkiksi tykkää ryyppybiiseistä. Väänsin lafkan julkaisemaan tämän, ja olen tehnyt tähän videonkin.

– Tämä on mun trap-henkinen kokeiluni. Itse haluaisin tehdä enemmänkin suomalaista trapia.

Miehen mukaan Suomessakin on vahva gangsta rap -kulttuuri.

– Kyllähän täällä gangsta-räppiä väännetään, sillä mä luen sen gangstarapiksi, jos biisissä heilutellaan pistooleja. Harmittaa, etteivät ne vanhat räppipäät tee enää sellaista musaa ja kaikki on jäänyt nuorten harteille. Suomalaisen räppiskene on täynnä nuoria uhoajia, joille en katutasolla vittuilisi, mutta niiden musa on kyllä täyttä skeidaa, Opaali tykittää.

– Olisi myös hyvä, jos Suomeen saataisiin enemmän räppibiiffejä tyyliin Jay-Z vs. Nas, koska uskon, että sen myötä suomalaisesta hip hopista tulisi suurempaa. On vain kuitenkin sääli, jos ne viedään kaduille, eikä vain vaxille.

Opaali oli otsikoissa alkuviikosta, sillä mies kävi oikeudessa kuuntelemassa häntä vastaan nostettuja syytteitä. Mikä miestä tulevaisuudessa odottaa, mikäli syyttäjän hakema tuomio menee läpi?

– Olin siellä kahdeksan tunnin kestäneen istunnon ajan. Tuomio tulee kansliapäätöksenä 16. marraskuuta, ja syyttäjä hakee minulle 2,4 vuoden tuomiota. Yhteen näistä syytteistä olen täysin syytön.

– Olen kelannut sitä, mitä teen jos tulee istuttavaa. Alkuun ajatukset nostivat pintaan ahdistusta, mutta minulla on nykyään meininkinä se, että yritän vääntää negatiiviset ajatukset positiivisiksi. Mikäli tuomio tulee, koen sen pienenä vääryytenä.