Vaihtoehtoisen hiphopin tehonyrkki Run The Jewels tekee odotetun festarikeikan Provinssissa

Dan Medhurst

Provinssin ohjelmistosta löytyy kaksikon lisäksi Blockfesteillekin buukattu tanskalaistulokas.

Ensi kesänä 40. kertaa järjestettävä Provinssi-festivaali on vahvistanut ohjelmistoaan lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla esiintyjillä. Tapahtuman perjantain artistikattaukseen on nyt lisätty uutena nimenä yhdysvaltalainen Run The Jewels.

El-P:n ja Killer Miken muodostama yhtye kuuluu vaihtoehtoisen hiphopin keskeisimpiin nimiin. Kolme albumia julkaisseen kokoonpanon kauan odotettu festarikeikka Provinssissa on yksi duon harvoista ensi kesän Euroopan-keikoista. Suomessa kaksikko on nähty aiemmin niin soolokeikoilla kuin muutamalla Run The Jewels -nimen alla heitetyllä yhteiskeikallakin.

Yhdeksi uudeksi esiintyjäksi on samalla julkistettu tanskalainen Noah Carter, joka tullaan näkemään kesän mittaan myös Blockfesteilla. Viime vuonna debyyttialbuminsa Couch Dreams julkaissut 24-vuotias artisti on palkittu vuoden tulokkaana Danish Music Awardseissa.

Lisäksi Seinäjoelle on tiedossa laaja kattaus kotimaisen urbaanin musiikkikentän tekijöitä. Paikalla nähdään kolmannen albuminsa huhtikuussa julkaiseva Atomirotta, yli 50 miljoonaa kertaa Spotifyssa striimattu Evelina sekä jyväskyläläinen rap-visionääri Gettomasa.

Ohjelmiston aiempia julkistuksia ovat muun muassa French Montana, Prophets of Rage, Cheek ja Pyhimys. Festareiden ohjelma kasvaa talven ja kevään aikana vielä yli 60 esiintyjällä.

Provinssia järjestetään Seinäjoella 28.-30. kesäkuuta. Lisätiedot ja loput artistikiinnitykset on mahdollista tarkistaa Provinssin nettisaitilta.