Uuden singlen Nelli Matulan kanssa julkaisseelta Profeetat-duolta on tulossa kunnianosoitus Suomen ensimmäiselle hiphop-festarille

Profeettojen tuoreella julkaisulla on mukana Rähinä Recordsin laulajalupaus. Huippusuositun duon seuraavalla singlellä kuullaan yhtä suomalaisen hiphopin pioneereista.

Profeetat eli Elastinen ja Cheek julkaisivat tänä aamuna neljännen singlensä EYO. Kaksikolta on aiemmin kuultu yhteisen nimen alla hitit Sinuhe, Yhtäccii ja Jokainen kyynel.

– Päätettiin jo heti alkuun, että julkaistaan biisejä sitä mukaa, kun niitä syntyy. Kesä on ollut rento. Viikonloppuisin ollaan nautittu Suomen isoimmilla festareilla keikkailusta ja viikolla oltu studiossa. Tuntuu, kuin kappaleet syntyisivät itsestään tämän hyvän fiiliksen kautta, Cheek kommentoi.

Uudella singlellä kertosäkeen laulaa Rähinä Recordsille kiinnitetty artistilupaus Nelli Matula, joka on toistaiseksi levy-yhtiön ainoa naisartisti. Laulaja on julkaissut kolme omaa soolosingleä ja jättänyt jo nyt selkeän jäljen itsestään suomalaisen urbaanin musiikin kentälle.

EYO ei jää Profeettojen viimeiseksi kappaleeksi, sillä jatkoa on tiedossa viikon kuluttua uuden Pipefest-singlen muodossa. Kappaleessa feattaa Paleface, jonka Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -kokoonpanon ensimmäisellä levyllä Cheek oli mukana. Elastiselle yhteistyö Daddy Palesin kanssa on uusi kokemus, vaikka molemmat ovat pitkän linjan tekijöitä suomalaisessa hiphop-skenessä. Yhteistä kolmikolle on se, että jokainen heistä kuului räppiripariksikin kutsutun Pipefestin vakiohahmoihin.

– Tämä on ensimmäinen vuosi 2001 jälkeen, jolloin Pipefest-festivaalia ei enää ole. Biisi on meidän konkareiden kunnianosoitus festivaalille, joka auttoi tekemään suomihiphopista sen, mitä se nykyään on. Tämä ja tänään julkaistu EYO ovat hyvin erilaisia, mutta täydentävät Profeettojen katalogia täydellisesti, Elastinen toteaa.

Isoja festarikeikkoja takoneiden Profeettojen keikkakesä alkaa lähestyä loppuaan. Duo on mahdollista nähdä tänä kesänä livenä vielä perjantaina 29. heinäkuuta Oulun Qstockissa sekä Tampereen Blockfesteilla lauantaina 19. elokuuta.