Uuden levyn kesällä julkaiseva Vähäiset Äänet tekee vuoden ainoan keikkansa Blockfesteilla

Harvoin keikoilla nähty superkokoonpano viimeistelee Blockfestin artistikattauksen.

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest on saanut 10-vuotisjuhlavuotensa ohjelmiston valmiiksi. Tampereen ydinkeskustassa 18.-19. elokuuta järjestettävän kaupunkifestivaalin artistikattauksen viimeistelee suomiräpin superkokoonpano Vähäiset Äänet, joka tekee vuoden ainoan keikkansa Blockfesteilla. Tapahtumassa nähdään myös muun muassa yhdysvaltalaiset Migos, Lil Wayne, Wiz Khalifa ja $uicideboy$ sekä kanadalainen Tory Lanez.

Ruudolfin, Karri Koiran, Tono Slonon ja Henry Leen muodostama Vähäiset Äänet nousi kulttimaineeseen julkaistuaan 2000-luvun alussa useita keräilyharvinaisuuksiksi nousseita omakustannelevyjä. Niistä muistetaan etenkin 12″ vinyylinä julkaistu EP, joka oli vuoden 2003 myydyin levy helsinkiläisessä rytmimusiikin instituutiossa Lifesaver Recordsissa. Kokoonpano sai tuolloin propsit myös muun muassa Tavastian legendaarista Worldwide-klubia järjestäneeltä DJ Anonymoukselta, joka kuvaili nelikkoa lahjakkaimmaksi kuulemistaan hiphop-bändeistä. Underground-piireissä hehkutetun ryhmän jäsenet ovat sittemmin jättäneet jälkensä historiankirjoihin niin klassikkojulkaisujen, energisten keikkojen kuin myös levy-yhtiötoiminnan ja videotuotantojen muodossa.

Vähäisten Äänten keikka Blockfesteilla on helsinkiläiskokoonpanon ensimmäinen neljään vuoteen ja samalla vuoden ainoa. Lisäksi ennen tapahtumaa nelikolta tulee ulos jo pitkään odotettu ennenjulkaisematon levy. Blockfesteilla nähdään tänä vuonna joukko muitakin erikoiskeikkoja, joita ei ole mahdollista kokea missään muualla. Tiedossa on esimerkiksi Tuomion & Koneen sekä MC Taakibörstan harvinaislaatuinen yhteiskeikka ja Avaimen Punainen tiili -veto. Vähäisten Äänten ohella myös Kemmuru ja Paperi T tekevät kesän ainoat keikkansa Blockfesteilla.

Liput Blockfesteille myy Ticketmaster Suomi ja Tiketti. Saatavilla on myös kolmen päivän yhteislippuja, jotka takaavat sisäänpääsyn Blockfestin lisäksi myös The Weekndin tähdittämään Blockfestin 10-vuotisjuhlaan Kaisaniemessä 1. heinäkuuta.