Urbaanilla musiikilla menee lujaa

Lost In Music ja Musiikki & Media -tapahtumat todistivat, että kotimaisella urbaanilla musiikilla menee hyvin. Viikonlopun keikkojen taso oli korkea, ja Industry Awards -gaalassa palkittiin useita urbaanin kulttuurin keskeisiä tekijöitä.

Paleface & Huolestuneet Kansalaiset

Kolmipäiväinen Lost In Music -festivaali ja viikonloppuna järjestetty media- ja musiikkiväen seminaaritapahtuma näkyivät isosti Tampereen yössä. Keikkoja oli festareilla yhteensä yli 80, ja yli neljäsosa niistä oli räppiä.

Lost In Music on perinteisesti halunnut nostaa esiin uusia kykyjä, ja monta vasta musiikkiuraansa aloittelevaa räppilupausta festivaali oli kiinnittänyt tänäkin vuonna – muun muassa Kingfish, View ja Mavi Phoenix kuuluivat artistikattaukseen. Mukaan mahtui myös pidemmän linjan konkareita, kuten Gasellit, Tommishock & Kalifornia-Keke sekä Paleface.

Musiikki & Media -tapahtuman Industry Awards -gaalassa palkittiin monia urbaanin musiikin ja kulttuurin kanssa operoivia hahmoja. Vuoden indielevy-yhtiö Rähinä Recordsin lisäksi palkinnot pokkasivat muun muassa Roope Salminen (Vuoden mediapersoona), Bassoradio (Vuoden radio) ja Fullsteamin Carla Ahonius (Vuoden manageri).

Gaalassa jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Innovaatiopalkinto, joka sekin meni Rähinälle ja Rähinä Livelle. Perusteluissa Rähinää kiiteltiin uskalluksesta uudistumiseen, ideointiin ja ideoiden toteutukseen. Lisäksi Rähinää kehuttiin vahvoista artistibrändeistä, yhteistyöstä eri toimialojen kanssa sekä median monikanavaisesta hyödyntämisestä.