Urbaania poppia tekevän kaksikon uudelle EP:lle muodostui puolivahingossa tehokas draaman kaari – vaikutteena muun muassa takavuosien huippusuosittu teinisarja

Viivi Huuska

Artem x Yonas -kaksikon uutuusjulkaisulla kuuluu parisuhteen nousu, suora ja lasku.

Universal Musicille kiinnitetty Artem x Yonas on tiputtanut kehiin uuden EP:n. Kolmen raidan mittaisen Kehonkieli -EP:n singlenä toimii kappale nimeltä Ryan & Marissa.

– Meillä on pitkään ollut kelana tehdä joku pidempi julkaisu. Ihan vaan sen takia et selkeytetään kuuntelijalle meidän soundi. Kun tekee pelkästään sinkkuja, helposti tuli fiilis, että jokin syvempi henki tekemisestä puuttui, duo kommentoi tiedotteessa.

Artem x Yonas aloitti tekemään uusia kappaleita noin vuosi sitten keväällä ja hioi niitä koko viime syksyn. Niistä kolme parasta valittiin mukaan EP:lle, jota voi luonnehtia r’n’b-, hiphop- ja indievaikutteiseksi kokonaisuudeksi.

– EP:lle syntyi puolivahingossa hyvä draamankaari. Ekana tulee biisi Kehonkieli, jossa on sellainen jännittynyt tunnelma, kun kaksi ihmistä vasta tutustuu toisiinsa. Seuraavaksi tulee Ryan & Marissa, jossa O.C.-sarjaan viitaten on kaksi rakastunutta tyyppiä ja kaikki on täydellistä, mutta samalla niin epätavallista ja vaarallista. Ja viimeinen biisi Vodkaa ja tunteita on tietynlainen erobiisi, jossa hahmon on turvauduttava päihteisiin, että pystyy sanomaan asioita suoraan, duo avaa.

Kaksikon mielestä tuore EP on heidän tähänastisen musiikkiuransa onnistunein aikaansaannos.

– Toivottavasti kuuntelijat pääsevät samaan fiilikseen sisään missä me ollaan oltu tätä tehdessä, Artem ja Yonas lisäävät.