Uniikki klassikkovideostaan: ”Karonkkaan meni enemmän massia kuin itse videoon!”

FUM.FI esittelee joka torstai takavuosien klassikkovideoita #tbt-sarjassa.

Tällä viikolla FUM.FI:n toimituksen valintana on Uniikin Pojat on poikii. Kappale oli kolmas sinkkulohkaisu räppärin toiselta sooloalbumilta nimeltään Juokse poika juokse, joka ilmestyi vuonna 2009.

Uniikki ei omien sanojensa mukaan enää muista, kuka biisin idean keksi.

– En kyllä muista mitenkään, mutta olimme Elastisen ja Spektin kanssa studiosessiossa, kun keksimme biisin kertsin. Päätimme sitten, että keep it simple, stupid ja aloimme nauhoittaa. Sen muistan, että nauroimme erittäin paljon, kun nauhoitimme biisiä!

– Jos katsoo YouTuben ja Spotifyn statseja, Pojat on poikii on varmasti yksi isoimmista hiteistäni. Ja itselle se oli käänteentekevä kappale, sillä se oli ensimmäinen iso oma hitti ekalta sooloalbumiltani. Se nousi levyn isoimmaksi biisiksi, joka buustasi nätisti uraani heti sen jälkeen, kun olimme laittaneet pillit pussiin Kapasiteettiyksikön kanssa, Uniikki muistelee.

Miehen mukaan videon kuvaukset olivat miltei elämää suuremmat. Eikä niiden aikana syljetty lasiin.

– Kuvaukset olivat sairaan siistit, mutta samalla myös sairaan vaativat. Kuvasimme kolme päivää yhtä soittoa, mutta koko ajan meininki oli älyttömän hyvä. Ennen videota puhuimme Pablon poikien kanssa, että haluamme tehdä videon, jossa vedämme kaikki räppikliseet överiksi. Ja niinhän siinä sitten kävi.

– Mukana oli superkivaa porukkaa, paljon frendejä, ja oli makeeta saada myös Ilari Sahamies messiin. Ajokohtauksia lukuunottamatta joimme melkein koko ajan, koska pitihän videon näyttää autenttiselta, eli kun näytämme darraisilta, me olemme oikeasti darrassa.

– Hauska anekdootti kuvauksista on se, kun kuvausten jälkeen päätimme viettää superbulit karonkat. Rankat duunit ja rankat huvit, joten Saha sanoi maksavansa kyseisen karonkan laskun. Loppupeleissä kävi niin, että karonkka tuli maksamaan enemmän kuin itse videon tekeminen!

Uniikki muistelee videota suurella lämmöllä.

– Mikään ei tuntunut rankalta, kun oli tosi mahtavaa porukkaa mukana. Vaikka kuvaustunteja tuli kymmeniä. Ja jos nykyään menen ulkomaille tai saan ulkomaisia vieraita, niin kun tulee puhetta urastani, näytän aina Pojat on poikii -videon.

– Se on edelleen visuaalisesti todella akuutti video. Meillä oli käytössämme nostokameraa ja muuta spessutekniikkaa. Video on kestänyt loistavasti ajan hammasta, joten olimme aikaa edellä myös videohommissa.