Uniikki julkaisi uuden tuplasinglen – toinen uusista kappaleista leikittelee artistin r-vialla

Uniikki piristää kuuntelijoidensa syksyä melodisella mimmibiisillä ja punchlineräpillä.

Rähinä Recordsin perustajajäseniin kuuluva Uniikki julkaisi tänään uuden tuplasinglen, jolta löytyy kappaleet Ei Kerrota ja Sano R. FUM.FI:n haastattelussa suomalaisen hiphopin pieni suuri mies sanoo halunneensa laittaa samalla kertaa ulos kaksi melko erilaista kappaletta osoittaakseen monipuolisuuttaan artistina.

Ei Kerrota on artistin itsensä mukaan melodisempi mimmibiisi, johon on saatu viboja muun muassa kesällä Suomessa keikkailleen The Weekndin tuotannosta. Kappale käsittelee ilmiötä, josta Uniikkikin on saanut osansa viime vuosien aikana.

– Siinä puhutaan siitä varmaan jokaiselle tutusta tilanteesta parisuhteessa, kun ulkopuoliset haluavat hirveästi syynää. Tietenkin meille julkisuuden henkilöille se on vielä tavallisempaa, Uniikki avaa.

Toinen kappaleista, Sano R, on taas saanut alkunsa Uniikin urallaan edukseen kääntämästä r-viasta. Verbaaliakrobatiaksi luonnehtimansa kappaleen konsepti hänellä oli ollut mielessä jo pidemmän aikaa.

– Fanit ja frendit olivat jo pitkään sanoneet että pitäisi tehdä biisi, jossa on tosi paljon ärriä just sen takia kun en osaa sitä sanoa. Nyt löytyi vihdoinkin oikea biitti ja meininki niin sain sen tehtyä.

Edellisen albuminsa jälkeen Uniikki on julkaissut useita singlejä, mutta toistaiseksi työn alla ei ole kuitenkaan pitkäsoittoa. Ensi vuodelle artisti lupailee kuitenkin uutta EP-levyä, joka on suoraselkäistä räppiä. Vuonna 2018 Rähinän perustamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta, joten tiedossa on paljon muutakin spessua.

– Tulossa on monta projektia, joista jengi tulee varmasti olemaan innoissaan!

Ota Ei Kerrota ja Sano R kuunteluun alta! Kumpi toimii paremmin?