Twerkin SM-kilpailuissa nähdään alkukesän kuuminta ohjelmaa – tapahtuman virallisesta tunnuskappaleesta vastaa Boyat-duo

Viime vuonna twerkin suomenmestaruuden voitti helsinkiläinen Miittu Lehvävirta.

Lajin SM-kisat järjestetään viikonloppuna.

Twerkkauksen suomenmestaruus ratkeaa tänä vuonna ”päättärinäpäivänä” eli lauantaina 2. kesäkuuta Helsingin Virgin Oil Co:ssa. Koko illan bileissä esiintyvät Suomen todennäköisesti tunnetuin twerk-osaaja Tinze, Tasoi Recordsin Boyat-duo sekä illan tuomaristossakin vaikuttava Seksikäs-Suklaa.

Illan juontaja toimii Twerk SM -kilpailun isä Yasu Jukkola, jonka mukaan kisojen taso on noussut joka vuosi. Esimerkiksi hallitseva suomenmestari Miittu Lehvävirta on päässyt edustamaan myös lajin EM-kisoihin, joista hän toi kotiin hopeaa. Tänä vuonna hän istuu SM-kilpailujen tuomaristossa.

Kisojen virallisen tunnuskappaleen Emojibodyn takana on Boyat eli turkulaiset veljekset Berat ja Blerim Cimili. Afrobeat-henkinen kappale on duon kolmas single.

– Twerk-tanssin kasvua Suomessa on ollu siistiä seurata, ja miten sitä meininkiä on tuotu yleistäen hieman jähmeään suomalaiseen tanssikulttuuriin. Oli kunnia, kun Twerkin SM -kisaorganisaatio kysyi meitä tekemään ekaa virallista kisabiisiä,  kaksikko kommentoi.

Kappaleen tuotannosta vastaa veljeksistä vanhemman Beratin lisäksi huipputuottaja Jurek. Kappaleen ensiesitys livenä nähdään paikan päällä tapahtumassa.

Ennakkoliput tapahtumaan myydään Tiketissä 15 euron kappalehintaan. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.