Turkulaisen hiphopin merkkipaalu julkaistaan lopultakin vinyylimuodossa – mukana myös reilulla kädellä spessumateriaalia

Ritarikunnan esikoisalbumi julkaistaan ensimmäisen kerran vinyylinä.

Turkulainen Svart Records kunnostautuu julkaisemalla klassikkomateriaalia vinyylillä, kuten uutisoimme aiemmin. MC Taakibörstan uusintapainoksen ohella julkaistaan myös yksi kotimaisista hiphop-klassikoista ensimmäistä kertaa vinyylinä, kun Ritarikunnan Saranat avaavat sanat -esikoisalbumista tulee vinyylipainos.

Ritarikunnalle koko projekti tuli aika lailla puun takaa. Chyden mukaan ajatus vinyylipainoksen tekemisestä lähti liikkeelle Svart Recordsin aloitteesta.

– Toki oltiin heti ihan mukana, hienoa saada tuo formaatille, joka kuitenkin on aina ollut meille se tärkein, Chyde kommentoi.

Samoilla linjoilla jatkaa aikoinaan Hopeena tunnettu Lempi Joe.

– Mukavaa että levy julkaistaan vinyylinä. Jotenkin tunnen jopa ylpeyttä että osa levyn biiseistä on kestänyt aikaa niin hyvin. Varmasti tulee olemaan kaunis esine, koska kansitaide oli aikaansa edellä ja huippuluokkaa. Uusintapainos kertoo aina että jotakin on tehty oikein. Koska me tehtiin kaikki omista lähtökohdista aidosti marginaalimusiikin ehdoilla ja kohdattiin yleisesti suurtakin vastustusta suomenkielisellä rap-musiikillamme, se tuntuu erityisen hyvältä.

Tuplavinyylillä on mukana kaikki alkuperäiset albumiraidat. Lisämateriaalina D-puolelta löytyy Klassikkomatskuu ja Tilanteen tasalla -kappaleiden instrumentaaliversiot sekä kolme alun perin muissa yhteyksissä julkaistua kappaletta.

Open Recordsin Suomi Hip Hop -kokoelma 2 -levyltä on poimittu mukaan kaksi raitaa. Ensimmäinen niistä on Ritarikunnan oma Elämän tarkoitus -kappale, kun taas toinen on Mikrofonistien ja Davo Isotaakin kanssa purkitettu Päästä parhaasta -klassikko. Lisäksi mukana on Seremoniamestarin vuoden 2002 Kesä-maxi! -vinyylijulkaisulta tuttu Kesämiehet. Kappaleella kuullaan Seren ja Ritarikunnan tukena Liisanpuistoa ja Cool Sheiks -kokoonpanoa.

– Aika paljon on tehty historian kaivelua. Julkaisulle haluttiin kaikki mahdollinen originaali, ja päälle vielä lisää, Chyde toteaa lisämateriaaleista.

Saranat avaavat sanat -vinyylipainos käsittää 500 tuplavinyyliä, joista 200 on eksklusiivisesti Levykauppa Äxän kautta myytäviä värivinyylejä. Vinyylit tulevat myyntiin samaan aikaan MC Taakibörsta -uusintapainoksen kanssa eli 5. lokakuuta.

Suoratoistopalveluihin Saranat avaavat sanat saapui viime vuonna. Ota platta haltuun alta!