Turku ei todellakaan jäädy – Kulttuurispotti Aseman tukibileissä nähdään viikonloppuna lähes kolmekymmentä artistia saman katon alla

Chyde ja Lempi Joe viime vuoden Friends of Asema -tapahtumassa.
Katariina Torikka

Turussa tapahtuu!

Kulttuurispotti Asema on jo yli viiden vuoden ajan toiminut tärkeänä kohtaamispaikkana turkulaisen kulttuurikentän toimijoille. Levyjen, leffojen, kirjojen ja lehtien diilaamisen ohella esimerkiksi studio- ja videopalveluiden tarjoana kunnostautunut Asema on tullut tutuksi myös tapahtumien järjestäjänä.

Perjantaina 2. joulukuuta on tiedossa järjestyksessään kolmas Friends of Asema -klubi, joka tuo Turun Pikku-Torreen jättimäisen määrän paikallista energiaa ja osaamista. Kulttuurispotti Aseman tukibileissä on luvassa livevetoja ja DJ-toimitusta yhteensä 27 eri tekijän toimesta.

– Aiemmista kerroista on sadellut kiitosta reilusti, ja yksi hienoimpia juttuja on ollut esiintyjiltä tullut palaute. Harvoin tällainen määrä alan tekijöitä saadaan samana iltana samaan paikkaan kuulemaan ja tapaamaan toisiaan, kommentoi Aseman Chyde.

Ensimmäiset Friends of Asema -bileet järjestettiin syksyllä 2015, ja nyt tapahtumasta näyttäisi olevan muodostumassa jokasyksyinen traditio.

– Yhteisöllisyys on todella voimissaan näissä bileissä. Korsia kannetaan kekoon joka puolelta, eikä kenenkään – ehkä baaritiskiä lukuunottamatta – tarvitse sitoutua pitkiksi jaksoiksi muuhun kuin viihtymiseen. Aseman päädyssä toki koordinointi, tekniikan kasaaminen ja väkisinkin tiukka aikataulutus tuottavat hommaa useamman viikon edestä, Chyde jatkaa.

Homman nimi on pitkälti hiphop, mutta Pikku-Torren toisella puolella kuullaan DJ-settejä laajemmallakin skaalalla. Levymusiikin monimuotoisuudesta huolehtii yhdeksän paikallista DJ:tä. Tapahtuman koko lineupin näet julisteesta alta.

Liput Aseman tukibileisiin myydään Pikku-Torren ovelta 5 euron kappalehintaan. Tsekkaa videokooste viime vuoden tapahtumasta ja lue lisää viikonlopun bileistä Facebookista!