”On turha etsimällä etsiä heilaa” – haastattelussa energisen rakkauslaulun julkaissut Nelli Matula

Viivi Huuska

Laulaja pääsi taas leikittelemään hullunkiilto silmissä.

Rähinä Recordsille kiinnitetty Nelli Matula on julkaissut jatkoa aiemmille kulta- ja platinasingleilleen. Uutuuskappale on nimeltään Et oo menos minnekään, ja se on tehty yhteistyössä Minna Koiviston, Tidon sekä Vilma Alinan kanssa.

Energinen rakkauslaulu kuvaa sitä tunnetta, kun on oikein täysillä ihastunut toiseen. Kappaleessa käsitellään parisuhteen alkuhuumaa Matulalle ominaisella leikkimielisellä tavalla, joka on kuulunut jo hänen aiemmilla julkaisuillaan.

– Tätä oli hauska tehdä, koska sain taas leikitellä hullunkiilto silmissä. ​Vahvan itseironisin keinoin biisi kuvaa kertojaa, joka haluaa vain omistautua tuoreelle ihastukselleen. Hetkellisesti mikään muu ei ole enää tärkeää. Kertojana esitän roolia, jollainen en oikeasti ole – vai olenko, laulaja virnistelee.

Kappaleella kuultava Matulan ”alter ego” tuntuu olevan vahva ja päällekäyvä, vaikka laulaja pitääkin itseään oikeassa elämässä todella kilttinä tapauksena. Mitä neuvoja espoolaisartistilta löytyy muille kilteille ja ehkä jopa ujoille tyypeille, joilta oma kesäheila vielä puuttuu?

– Kesän hauskuus ei riipu siitä, viettääkö sitä heilan kanssa vai ilman. On turha etsimällä etsiä heilaa. Keskity siihen, miten saat itse eniten kesästäsi irti. Viehättävää ihmisessä on, kun näkee, että hän nauttii täysillä siitä, mitä tekee ja on sinut itsensä kanssa. Se intohimo jo kutsuu luokseen muita. Tilanne on silloin ihan win-win!

Tällä hetkellä nopeasti artistiurallaan edennyt nuori nainen työstää debyyttialbumiaan. Tarkkaa julkaisuajankohtaa pitkäsoitolle ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta materiaalia on kasassa lupaavasti.

– Olen kirjoittanut paljon biisejä, jotka pohjautuvat ajatuksiin vapaudesta ja vahvuudesta. Tietynlaisesta koskemattomuudesta. Nämä teemat inspiroivat mua. Tunteet, joka niistä nousevat voivat ovat voimaannuttavia ja iloisia, Matula kuvailee.

Levyn sisältö ei kuitenkaan muodostu pelkästään niistä.

– Toisaalta kolikon kääntöpuolella samoista teemoista löytyy haurautta, haavoittuvaisuutta ja yksinäisyyttä.

Tuleva kesä on Matulan toinen keikkakesä. Viime vuonna artisti nähtiin useilla festareilla Rähinän artistien sekä Profeetat-kaksikon kanssa, ja tänä kesänä tiedossa on esimerkiksi oma keikka Blockfesteillä. Matulaa tukee kesän keikoilla oma livebändi, mikä saa laulajan tuntemaan itsensä etuoikeutetuksi.

– Olen tosi innoissani tulevasta kesästä! Nyt konkretisoituu asioita, joista olen haaveillut pienen ikäni. Se tuntuu jännittävältä ja hurjalta – jopa pelottavalta. Mulla on jokaisella keikalla bändissä kolme upeaa soittajaa ja kaksi huipputeknikkoa. Isoimmilla lavoilla kanssani on myös neljä tanssijaa. Mahtavat tanssijani ovat olleet mukana jo Elämä lapselle -konsertissa ja Emma Gaalassa. Musta on ihanaa, että mulla on tämä huipputiimi lavalla kanssani!