Tsekkaa tää mikki – ja nää keikkakuvat: Make Your Mark Galleryyn tuodaan esille läpileikkaus suomalaisesta rap-skenestä valokuvamuodossa

Valokuvanäyttelyn keikkakuvat on tulostettu suurella resoluutiolla korkealaatuiselle ja aikaa kestävälle alumiinille. Kuvat ovat vuosilta 2011-2017.

Osa näyttelyn tuotoista ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Helsinkiläisessä Make Your Mark Galleryssa aukeaa viikonloppuna Tapion Tsekkaa tää mikki – Rakkaudesta räppiin -valokuvanäyttely, jossa nähdään kotimaisia rap-artisteja keikkalavoilla. Osa näyttelystä saaduista tuotoista lahjoitetaan syöpäsairaiden lasten säätiölle.

Make Your Mark Galleryn tiedotteessa näyttelyä luonnehditaan kontrastien sävyttämäksi, rosoiseksi, rajoja rikkovaksi ja ennen kaikkea laajaksi läpileikkaukseksi suomalaisesta rap-skenestä. Valokuviin on taltioitu alan nimiä alkuaikojen pioneereista aina tämän päivän uusimpiin talentteihin saakka. Mitään tyylisuuntaa ei syrjitä, sillä mukana on tekijöitä laidasta laitaan.

Valokuvanäyttely on kaksiosainen kokonaisuus. Ensimmäisessä osiossa toistuu miltei poikkeuksetta vahva valon ja varjojen leikki, jossa artistien ohella myös yleisö keskeisessä roolissa. Toisessa osiossa valotetaan MC:den sielunmaisemaa mikin kautta suoraan kuulijan keskusyksikköön eräänlaisten tarkoin valikoitujen henkilökuvien voimin.

Lisäksi näyttelyssä annetaan puheenvuoro keikkapaikoille. Kuvia löytyy yhtä lailla niin hämyisistä lähiökapakoista kuin legendaariselta Tavastia-klubilta.

Tapio on itseoppinut ja palkittu ammattilaisvalokuvaaja, jonka kuvista huokuu omaleimainen ja tunnistettava tyyli. Valokuvaajan uran suurin vaikuttaja ja esikuva on jo edesmennyt, Hesarissa pitkän uran tehnyt katukuvauksen ”Grand Old Man” Hannes Heikura. Taiteilijan Tapio-nimi on kunnianosoitus vuonna 1982 leukemiaan kuolleen isän suuntaan.

Tsekkaa tää mikki – Rakkaudesta räppiin -valokuvanäyttely on esillä Make Your Mark Galleryssa 3.-31. maaliskuuta. Lisätiedot täältä.