Tommishockin ja Kalifornia-Keken uutuussingle saa haluamaan lisää

Kuva: All Day Agency

Tommishock ja Kalifornia-Keke tiputtivat ensimaistiaisen tulevalta levyltään.

Tommishock & Kalifornia-Keke julkaisivat viime vuonna Rotaatio-nimisen albumin, jolta molempien pitkä kokemus kuului jo valmiina ja tunnistettavana, yhteiseksi nivoutuneena soundina. Kaksikon luomaa maailmaa on vaikea sanallistaa, mutta tänään julkaistu Lepää asettuu sinne vaikeuksitta.


Lepää kertoo omien valintojen merkityksestä ja siitä, että jokainen on lopulta oman onnensa seppä. Tommishock ja Kalifornia-Keke ovat sisäistäneet yksinkertaisuuden kauneuden, eikä uutuuteenkaan ole laitettu mitään ylimääräistä. Kertosäkeiden jälkeistä instrumentaalipätkää kuuntelisi mielellään vielä muutaman minuutin verran lisää, ja kun puhutaan tulevan albumin ensimmäisestä singlestä, on tietenkin ainoastaan hyvä asia, että kuulija jää nälkäiseksi.

Kalifornia-Keke tunnetaan muun muassa Ruger Hauerin ja Paperi T:n tuottajana ja Rugereihin kuulunut lyriikkavirtuoosi Tommishock on räppäämisen ohella miksannut lukemattomia albumeita. Molempia voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa suomiräpin tämän hetken keskeisimmiksi, vaikkakin usein taustalle jättäytyviksi hahmoiksi.