Toivoa antavan Valot-singlen julkaissut Ollie: ”Välillä on tuntunut, että ajelehdin vaan päämäärättömästi elämän läpi”

Svante_Gullichsen

Ollie on kirjoittanut omien kappaleidensa lisäksi musiikkia muun muassa JVG:lle ja Arttu Lindemanille.

Lahtelaisen M-Eazy Musicin talliin kiinnitetty nuori laulaja-lauluntekijä Ollie julkaisi vastikään uutta materiaalia. Tuoreella Valot-kappaleella Ollie saa seurakseen Behmin, jota on kuultu myös esimerkiksi Pikku G:n platinarajan rikkoneella Solmussa-paluusinglellä.

Musiikinteon rokin ja punkin kautta ennen nykyistä modernia pop-kulmaa aloittanut artisti on julkaissut viisi singleä, joiden yhteistreamit ylittävät jo yhdeksän miljoonan rajan. FUM.FI haastatteli Ollieta lyhyesti tämän uuden kappaleen tiimoilta.

Levy-yhtiön tiedotteen mukaan toivot, että tämä biisi saa kuuntelijan pohtimaan mitä elämältään haluaa. Millaisia asioita toivot itse omassa elämässäsi saavuttavasi?

Mä en enää hirveästi puhu minkään saavuttamisesta. Lähtökohtaisesti tavoittelen vaan onnellisuutta. Tällä hetkellä isoimmat nousut mitä saan tulee musanteosta ja uskon, että ne saavutukset tulevat olemaan sillä saralla.

Avaa hieman kappaleen taustoja. Millaisista kokemuksista Valot kumpuaa?

Mun viime vuosi oli suht monimutkainen ja paljon muutoksia on tapahtunut mun elämässä. Vaikka kaikki on ollut näennäisesti hyvin, niin mulle on jäänyt tosi tyhjä olo ja välillä on tuntunut, että ajelehdin vaan päämäärättömästi elämän läpi.

Laulatko yleensä kappaleissasi omista kokemuksistasi vai mistä saat inspiraation teksteihin? Kirjoitatko itse tekstisi?

Kirjoitan pieniä tekstisparrauksia lukuunottamatta kaikki biisit itse. Kirjoitan myös muille. Kaikki mistä kirjoitan ja mitä laulan liittyy aina jotenkin siihen, mitä joko mun omassa elämässä tai mun ympärillä tapahtuu. Eli jos valitettavasti oot mun frendi ja avaudut rakkauselämästäsi mulle, niin saatan poimia alitajusesti siitä juttuja mun biiseihin (naurua).

Mitkä ovat tähänastisen musiikkiurasi suurimmat saavutukset?

Mun eka sinkku lähti tosi hyvin ja päätyi Onnenonkija-leffaan, mikä oli mulle super iso juttu. Oon päässy kirjoittamaan biisejä muille, kuten esimerkiksi JVG:lle (Revolveri) ja Arttu Lindemanille (Läikkyy). Ennen kuin multa oli tullut mitään omaa tuotantoa, niin pääsin jo mukaan rundaamaan ja oppimaan Cheekin Alpha Omega Tourille. Mutta suurin saavutuksen tunne tulee aina silloin, kun joku kertoo kasvotusten tai esimerkiksi somessa kuinka joku mun biisi on koskettanut tai jeesannut. Se antaa omalle tekemiselle merkitystä.

Keitä artisteja olet itse viime aikoina kuunnellut?

Oon kuunnellut tosi laidasta laitaan musaa niin kuin aina. Nyt pitkästä aikaa oon taas kuunnellu vanhempaa Green Daytä, Queeniä, iskelmää (esimerkiksi Kari Tapiota), Eppu Normaalia sekä räppiä (Meek Mill).

Mitä voit paljastaa tulevasta albumista? Onko kokonaisuudella jokin yhtenäinen teema ja kuullaanko levyllä Behmin ohella mahdollisesti muitakin vierailijoita?

Joo kyllä jotain yhtenäistä teema pitää olla! Siinä tullaan aika pitkälti käsittelemään sellaisen nuoren jäbän elämää, joka koittaa kiivetä kohti unelmia. Oon melko varma, että lätyllä tulee olemaan muitakin vierailijoita.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä?

Oikeastaan vähän kaikkien kanssa. Nautin yhteistyöstä muiden artistien kanssa. Jos joku tietty pitää sanoa, niin ekana tulee mieleen Mikael Gabriel.

Onko albumille lyöty mitään julkaisuajankohtaa lukkoon?

Koko ajan teen uutta musaa ajatellen albumia ja kokonaisuutta päässäni. Uskaltaisin sanoa, että tän vuoden puolella saadaan vihdoin debyyttialbumi ulos.

Millaisia suunnitelmia sinulla on lähitulevaisuudelle?

Keskityn oikeastaan vaan musantekoon ja keikkoihin. Haluaisin myös oman koiran.