Toistuvat Yllätykset -kollektiivin Slyrre äS sooloilee ilman turhaa kurttuotsaisuutta

Erä-Koira. Karri Koira. Vinttikoira. Stig Dogg. Urbaanin musiikin kentällä on perinteisesti nähty paljon koiria, mutta nyt räppigeimeihin saadaan mukaan myös Kissa Uolevi. 

Tamperelainen indie-label Grillin’ laittoi alkuviikosta ulos Toistuvat Yllätykset -kokoonpanossakin vaikuttavan Slyrre äS:n ensimmäisen soolojulkaisun. FUM.FI päätti kuulustella lyhyesti bboy-skenessäkin kunnostautunutta rap-artistia.

Otetaan ihan alkuun jengille perusinfot itsestäsi: kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?

Olen Slyrre äS, 27-vuotias Jyväskylästä kotoisin oleva taiteilija. Viimeiset kuusi vuotta olen asustellut ja työskennellyt Helsingissä. Harrastan / teen työkseni musiikkia, tanssia ja kaikenlaista poikkitaiteellista kikkailua.

Mulle oot alun perin tullut tutuksi bboy-piireistä ja viime aikoina myös osana Toistuvat Yllätykset -kokoonpanoa. Miten kauan oot tehnyt omaa soolomateriaalia?

Räppiä olen harrastellut kotioloissa jo ihan junnusta saakka, mutta Kissa Uolevi EP on minun ensimmäinen tositarkoituksella ulos puskettu soolojulkaisuni. Sen biisit on kirjoitettu ja nauhoitettu alkuvuodesta 2017.

Miten sä kuvailisit itseäsi artistina ja keille materiaalisi on suunnattu?

Toivoisin että tekemisestäni kuuluu se, että koitan ammentaa vaikutteita hyvin laajalla skaalalla. Kuuntelen musaa erittäin laidasta laitaan ja yritän muutenkin löytää mahdollisimman usein jotain uutta josta innostua / inspiroitua, oli se sitten vaikkapa piirretty sarja, hyvä kirja, elokuva tai tanssiteos. Ehkä tuossa EP:llä kuuluu myös se miten ainakin yritän suhtautua elämään: positiivisten puolten kautta, empaattisesti ja pehmeästi. Välillä onnistuen ja välillä epäonnistuen, mutta melkein aina huumorilla. Materiaalia ei ole suunnattu erityisesti millekään tietylle kuuntelijaprofiilille, toivoisin että mahdollisimman erilaiset ihmiset saisivat siitä mahdollisimman paljon irti.

Mistä uuden EP:n nimi juontaa juurensa?

Kissa Uolevi -lempinimi on kulkenut mukanani jostain teini-ikäisestä saakka. Se on mahdollisesti kestänyt hyvin ajan hammasta johtuen juuri siitä, ettei minulla ole minkäänlaista muistikuvaa mistä se on tullut. Lähivuosina siitä on muodostunut jonkin sortin alter ego / hahmo jolla tehdä asioita. Yksi tulevaisuuden haave olisi tehdä lastenkirjasarja Uolevi-hahmolla.

Minkälaisia kesäsuunnitelmia sulta löytyy? Onko keikkoja tiedossa?

Melkoisen luksuskesä, lomailua ulkomailla ja kotosuomessa. Juurikin palasin Lapista jossa kalaonni oli huono, mutta maisemat ja meininki muuten 6/5. Nyt Jyväskylän Kesää ja jorailuhommia ja sit pikkuhiljaa laskettelua takaisin töiden pariin. Toistuvien kanssa tehdään keikkaa, erityisesti odotan MortonFestiä jossa pääsee vetämään livenä paljon materiaalia jota ei ole vielä livenä kuultu.