Toinen Poski -remixien sarja sai jälleen jatkoa – Gettomasan jopa hieman aggressiivinen bängeri muuttui chilliksi kesäraidaksi

Andrei Kipahti

Toinen Poski -remixien takaa löytyy tuottajanakin kunnostautunut Sere.

Guess who’s back? No Sere totta kai, ja tällä kertaa uuden bränikän remixin muodossa.

Nyt artistin vuonna 2010 aloittama Toinen poski -remixien sarja on saanut jatkoa Gettomasan Lössi-kappaleen pohjalta tehdyllä remixillä. Lössi – Toinen Poski Remix on jo soitettu muutamaan otteeseen YleX:n taajuudella Lyömättömien nimikko-ohjelmassa.

Sere on aikaisemmin remixannut muun muassa Cheekiä, Timi Lexikonia, Pyhimystä ja Särreä. Mikä sai tamperelaisen pitkän linjan tekijän tarttumaan Gettomasan alkuvuodesta julkaisemaan bängeriin?

– Lössistä on jo tullut aikamoinen anthem, ehkä se on yllättänyt itse tekijätkin. Ruubenin biitti paukkuu todella kovaa. Se on vähän synkeä ja biisin tunnelma hieman aggre. Tästä oli hyvä lähteä työstämään chilliä, melodista kesäversiota, Sere pohjustaa.

Toinen poski -remixeissä alkuperäinen kappale on käännetty aina aika lailla päälaelleen. Tälläkään kierroksella kaavaa ei rikota, kuten Seren luonnehdinnasta on mahdollista päätellä. Omat mausteet on tuotu myös kansitaiteeseen.

– Luottokansitaiteilijani KarKar toi vielä mukaan Luhdan 1980-kuvastojen estetiikkaa, joka sointuu hyvin kasarifunk-soundin kanssa. Räppiraitoja kuunnellessa tuli todettua, että Gettomasan kirjoittaminen on todella hiottua, siellä ei mikään ole sattumaa. Pen game 5/5, Sere toteaa.

Kuuntele tuore remix alta. Edelliset Toinen Poski -remixit löytyvät Spotifystä Toinen poski remix legacy -nimiseltä soittolistalta.