”Tiistaina kaikki oli paremmin”: Uusi rap-artisti Pesso tarkastelee oman elämänsä kipukohtia

Nick Tulinen

Tiistai on musiikkipiireissä pitkään taustalla vaikuttaneen Pesson ensimmäinen oma singlejulkaisu.

Tiistai. Ei ihan maanantai, mutta silti kaukana viikonlopusta. Nyt sitä kuitenkin haikaillaan Johanna Kustannukselle sainatun Pesson tänään julkaisemalla esikoissinglellä.

– Tiistai kertoo niistä hetkistä joissa mä oon mun pään sisällä jo pari askelta edempänä nykyhetkeä. Ehkä myös oman epävarmuuden edessä yritän olla vähän liiankin varma siitä miten kaikki tulee menemään. Sit kun todellisuus läväyttää kylmän käden poskelle, niin mua hävettää miten eri todellisuudessa mä oon elänyt, ja toisaalta mulla on kaipaus sinne missä asiat vielä tuntui olevan hyvin. Pyrin tarkastelemaan oman elämäni kipeitä kokemuksia astumalla itse kertojan rooliin ja katsomaan tilanteita etäämmältä. Teksteissä ja tuotannoissa nautin todellisuudesta vieraannuttamisesta, jossa kuuntelija sekä kertoja seuraavat tapahtumien kulkua sivusta, Pesso avaa.

Helsinkiläinen muusikko, biisinkirjoittaja ja rap-artisti on tehnyt musiikkia puolet elämästään. Useissa projekteissa mukana ollut 28-vuotias musiikintekijä säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa musiikkiaan itse. Hän on ollut esimerkiksi tuottamassa ja sanoittamassa Tasoi Recordsille kiinnitetyn PastoriPiken Aito G -EP:tä.

– Vaikka olen kerännyt kokemusta ja taitoa erilaisissa projekteissa vuosien varrella, vasta nyt ensimmäistä kertaa koen olevani siinä pisteessä, että itselläni on jotain mitä tarjota isommalle yleisölle, Pesso jatkaa.

Musiikillisesti Pessoa innostavat kokeelliset ratkaisut ja epätavalliset tuotantotavat. Lisäksi hän kokee tärkeäksi tehdä musiikkia siinä ympäristössä mistä biisien aiheetkin kumpuavat. Tästä syystä valtaosa tulevasta materiaalista on sävelletty, kirjoitettu ja osittain äänitettykin artistin kotona ikkunan äärellä istuskellessa, ruokapöydässä kahvin äärellä tai kylpyhuoneessa.