Tiesitkö tätä? Lielahden poikien imperiumin oli tarkoitus laajentua myös graffitipuolelle

Viime vuosina matalaa profiilia pitänyt Skem muistetaan muun muassa Nuerasta ja YleX:n 100 % -ohjelmasta.

Turnin' Point, Turnin' Records, Turnin' Fest ja... Turnin' Paint?

Kaikki suomalaista hiphopia vähänkään pidempään seuranneet muistavat todennäköisesti Turnin’ Point -vaateliikkeet, jotka toimivat Tampereella ja Helsingissä vuosien 2002-2010 välisenä aikana. Niiden takana olivat tamperelaiset Skem ja Sport, jotka julkaisivat myös levyjä ja järjestivät tapahtumia Turnin’ Records- ja Turnin’ Fest -brändien alla.

Moni ei kuitenkaan välttämättä muista, että Liepo-possen hiphop-työmyyrien piti laajentaa Turnin’ Enterprise -imperiumiaan kannubisnekseen. Ei, nyt puhe ei ole mistään topless-baarista – graffitikulttuuriakin tuntenut kaksikko halusi diilata spraykannuja ja muita tarvikkeita alan harrastajille.

Turnin’ Paintin oli tarkoitus aloittaa kannujen myynti Internetissä ja Turnin’ Point -liikkeiden yhteydessä, mutta syystä tai toisesta ajatuksesta päätettiin luopua. Turnin’ Paintille oli kuitenkin olemassa jo oma domain ja graafinen ilme, jonka näet alta.

Idean kuoppaamisen taustalla saattoi olla graffitin aiheuttamat ongelmat kesän 2005 Turnin’ Fest -tapahtumassa. Härmälän leirintäalueelle jäi festareiden jäljiltä niin paljon tägejä, että seuraavalle vuodelle pääkaupunkiin kaavailtu tapahtuma joutui hankaluuksiin lupien kanssa.

Ehkä jossakin vaihtoehtoisessa todellisuudessa Geezersin, Make Your Markin ja muiden vastaavien toimijoiden ohella toimii tälläkin hetkellä Turnin’ Paint. Tai sitten ei. That’s all folks tältä erää!