Tiedätkö mikä on dojo? TOMIMONNIN uusi sinkku vie kuulijan artistin sielun temppeliin

TOMIMONNI julkaisi perjantaina DOJO-sinkun.

Lahtelaisartisti TOMIMONNI julkaisi viime perjantaina uuden biisin. DOJO-kappaleella ei ole vierailijoita, vaan artistin oma tyyli räpin ja melodioiden aallokossa pääsee esille.

Kappaleen dynamiikka on saanut inspiraationsa artistin halusta taltioida siihen karatekalle ominaista liikettä. Määrätietoisista hitaista liikkeistä räjähtäviin potkuihin ja lyönteihin. Biisi on meditatiivinen, mutta energinen.

TOMIMONNI avaa biisinsä taustoja seuraavasti:

”Isäni on sensei. Tästä syystä karate oli vahvasti läsnä nuoruudessani. Muistan, kuinka istuin dojon nurkassa seuraamassa harjoituksia ja hämmästelin salissa vallitsevaa energiaa. Kengät riisuttiin ennen saliin astumista ja tatamin reunalla kumarrettiin. Kunnioitus. Sitä se oli. Kaikki tiesivät säännöt ja niitä noudatettiin. Karatekoista huokui tyyneys ja määrätietoisuus joka kulminoitui räjähtäviin lyönteihin ja potkuihin harjoitusten alkaessa. Jokainen teki parhaansa kehittyäkseen yksilönä, samalla auttaen muita kohti potentiaaliaan. Tämä aito tiimityöskentely jätti jäljen.”

”Mä löysin oman tiimini musiikin ympärille. Frendeistä tuli veljiä ja olohuonestudiosta muodostui meidän dojo. Siellä me kokoonnuttiin lukemattomia kertoja hiomaan omaa tekemistä ja sparraamaan toisiamme eteenpäin. Taidot kehittyi ja syntyi veljellistä kilpailua, joka kiihdytti tekemistä entisestään. Jokainen etsi omaa tyyliään ja löysikin suunnan. Pohjan mille rakentaa. Sillä kasvupolulla olemme edelleen, nyt vahvempana ja määrätietoisempana kuin koskaan ennen”, artisti jatkaa.

DOJO on viimeinen singlejulkaisu ennen kokopitkää debyyttialbumia. Albumi kantaa nimeä BERMUDA ja se julkaistaan heinä-elokuussa. Lisää on kuitenkin tulossa ja paljon. ”Tää on vasta starttilaukaus koko hommalle.”

Katso musavideo alta: