Teflon Brothersista julkaistaan dokumentti

Kolmikkoa käsittelevä dokkari on ainakin nimensä perusteella keskimääräistä kovempaa skeidaa.

Vuonna 2006 perustetusta, yhdeksi Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi kasvaneesta Teflon Brothersista julkaistaan perjantaina 13. lokakuuta dokumentti, joka kantaa nimeä Timanttista paskaa. Dokumentti on mahdollista katsoa Elisa Viihteen vuokraamon kautta.

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostaman kokoonpanon elämää seurataan lähietäisyydeltä kuluneen puolentoista vuoden ajan tekeillä olleessa dokumentissa. Niin kiertueella kuin studiossakin kuvatun materiaalin perimmäinen tarkoitus on kuitenkin avata katsojalle mistä Teflon Brothersissa on pohjimmiltaan kyse.

– Teflon Brothers on täysin ainutlaatuinen kokoonpano tai roolileikki. Se on lähtenyt kommentaarista kaikkea sitä kohtaan mitä musamarkkinoilla tapahtuu, ihmisten toiveista ja siitä naurutalon peilistä mitä yleisölle näytetään. Ajan myötä se kehittyi omanlaiseksi pop-taiteen muodokseen, joka sisältää samalla myös itsekritiikin sitä tekemistä ja sen mutkattomuutta kohtaan. Mielestäni kiinnostava tutkimuksen kohde on, että onko tämä vitsi ja jos on, niin voiko vitsiä tehdä kunnianhimoisesti ja tosissaan?, Pyhimys täsmentää.

Dokumentissa pääsevät ääneen esimerkiksi Aku Hirviniemi ja Toni Wirtanen sekä monet muut musiikkialalla vaikuttavat henkilöt, jotka tarkastelevat Teflon-ilmiötä ulkopuolelta. Dokumentin vuokraaminen onnistuu 13. lokakuuta alkaen täällä.