Teflon Brothers tekee suomalaista musiikkihistoriaa – tulevan levyn singlejä on streamattu jo yli 40-miljoonaa kertaa

Vuodesta 2006 nimellä Teflon Brothers vaikuttanut yhtye tekee suomalaista musiikkihistoriaa 12.5 julkaistavalla Circus -albumilla. Albumi on ensimmäinen suomalainen albumi joka on ylittänyt tuplaplatinarajan heti ilmestyessän. Levyltä julkaistuja singlejä on streamattu jo yli 40-miljoonaa kertaa. Yhtyeen musiikkia on streamattu yhteensä yli 88 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoille on kertynyt yli 32 miljoonaa katselua. Toukokuussa julkaistava albumi on yhtyeen viides pitkäsoitto.

Teflon Brothers -yhtyeen Pyhimys valotti FUM.FI:lle hieman taustoja toukokuun 12. päivä julkaistavan albumin biisien tuotannosta sekä odotuksia levyjulkkaribileistä Helsingin Jäähallissa Teflon Circus -konsertissa.

Mikä on Tefloneiden menestyksen salaisuus?

Hyvät biisit ja ennakkoluuloton asenne. Ei oo painetta kuunnella jenkkimusaa, et mikä on muotii, vaan voidaan tehä omaa juttua ja valita ne biisit jotka yksinkertasesti toimii.

Miten hitit syntyvät?

Meillä, kuten aika monilla muillakin räppäreillä on se etu tässä asiassa, että pohjia ei tarvitse itse tehdä alusta asti, vaan voidaan vaan bongata tarjotuista ehdotuksista ne jotka toimii. Sitten toki läpät ratkaisee myös paljon ja niihin yleensä valikoituu sellaiset ilmaisut, jotka esim. keikkareissuilta jää elämään.

Biiseillä on kuultu paljon erilaisia artistivierailijoita, oliko helppoa saada esim. Tango Teemu mukaan?

Tango-Teemu on tuttu meidän kantabaarista, joten siinä ei ollut haastetta. Oltiin oikeestaan suunniteltu biisiä jo pari vuotta, ennen kun se realisoitu, eli ennen Tangomarkkinoita. Ylipäätään ei lähetä juurikaan lähestymään tuntemattomia, joita erityisesti haluttais, vaan otetaan tuttuja joiden kanssa on hyvä meininki.

Miltä tuntuu juhlia levy-julkkareita jäähallissa?

Sitähän me ei vielä tiedetä, koska tää on meijän ensimmäinen kerta noin isossa paikassa. Ihan älyttömän siisti asiahan se on, että tämmönen saatiin toteutumaan ja enemmän me se levy ajotettiin tohon keikkaan ku toisinpäin, koska ainutlaatusia noi tilanteet on uralla ylipäätään niin niistä pitää ottaa kaikki irti.

Mitä odotuksia keikan suhteen?

Omat odotukset kohdistuu aika selvästi tuohon sirkuspuoleen, kun se on täysin uus elementti keikoilla. Sitä arvostaa ihan erilailla noita akrobaattisia taitoja, kun näkee läheltä mitä sellasen ylläpitäminen vaatii. Varmasti meillekin, vaikka ei showta ulkopuolelta nähdäkään, se lavalla oleminenkin on aivan erilainen kokemus, kun siellä on niin paljon muita taiteilijoita samaan aikaan.

Kuullaanko myös vanhempia kappaleita?

Ehdottomasti. Tarkotuksena on tarjota läpileikkaus koko urasta, toki painottuen vähän myöhempiin vuosiin, koska ei haluta yhtään isoa hittiä jättää pois. Kaikista biiseistä on kuitenkin luvassa isommat versiot halliin vierailijoineen, joten kokemus on uus varmasti niillekin, jotka ovat keikoilla käyneet.

Teflon Brothersien Circus -albumin julkaisua juhlistetaan 13. päivä toukokuuta Helsingin jäähallissa. Liput konserttiin myy Ticketmaster alkaen hintaan 29,50 euroa.