Tätä ei monikaan olisi ehkä odottanut: Nelosen kritisoidusta lasten rap-kykykilpailusta alkunsa saanut kokoonpano on edelleen aktiivinen

Kolmikko aloitti yhteistyönsä ohjelmassa, joka sai Viestintävirastolta huomautuksen piilomainonnasta.

Lahtelaisen Nuutti Vesasen, turkulaisen Tuomas Lehden ja keravalaisen Niko Antikaisen muodostama Karu Kopla on julkaissut uuden videon, joka kulkee nimellä Liian kova. Lahdessa legendaarisen 8-salin studiolla omaa materiaalia äänittänyt kokoonpano on nähty jo muun muassa Hartwall Areenan lavalla.

Eikö nimi Karu Kopla soita mitään kelloja? Se ei välttämättä ole mikään ihme. Yksi olennainen lisätieto kuitenkin on, että kolmikko voitti syksyllä 2012 kohua aiheuttaneen AnkkaRäp-kykykilpailun.

Nuutin, Nikon ja Tuomaksen muodostaman joukkueen mentorina toimi Iso H. Kuva: Nelonen

Otetaan lyhyt kertaus: Ankkaräp oli Nelosen Aku Ankka -lehteen kytköksissä oleva kykykilpailu, johon etsittiin Elastisen johdolla alle 12-vuotiaita ”notkeanokkaisia” rap-artisteja. Mukaan ilmoittautuneista lapsista muodostettiin neljä joukkuetta, joista jokaisella oli oma valmentaja. Tiimien valmentajina nähtiin Aste, Iso H, Uniikki sekä Rähinä Recordsin ja Voicen järjestämän First Lady -kisan edellisenä vuonna voittanut naisartisti Wava. Ohjelman juontajana toimi tuolloin 12-vuotias Puhuva Kone.

Konsepti keräsi jo ennakkoon paljon kritiikkiä. Yksi sen näkyvimmistä vastustajista oli Steen1, joka oli aikoinaan suunnitellut yhteislevyäkin Iso H:n kanssa. Sittemmin Kaleksi artistinimensä vaihtanut pitkän linjan tekijä rinnasti Facebook-kommenteissaan AnkkaRäpin lapsityövoimaan ja lapsimissikilpailuihin. Hän oli myös huolissaan siitä, miten lapset osaavat käsitellä julkisuutta ja saamaansa palautetta.

Vaikka Steen1:n huolet olivatkin perusteltuja, niin on mielenkiintoista huomata, että ohjelma on todella toiminut osalle sen kilpailijoista ponnahduslautana oman musiikin tekemiseen. Muista osallistujista on hankala sanoa mitään, mutta ainakaan Karun Koplan jäsenet eivät päällepäin vaikuta traumatisoituneilta ihmisraunioilta ryhmän uuden materiaalin perusteella. Tsekkaa tuore video alta.