Tasa-arvon puolesta kantaa ottava Pintaa syvempään sai joukkoistamalla toteutetun musiikkivideon – monet tutut kasvot bongaat?

Mansesterin Pintaa syvempään -videolle pääsivät mukaan fanit ja moni kiusaamista vastustava julkkis.

Tamperelaisen Mansesterin jäseniä on totuttu pitämään egoilevina suunsoittajina, mutta nyt Mc Manen, Vainiksen ja DJ Kalun muodostama kokoonpano halusi näyttää herkempää puoltaan.

Pintaa syvempään -biisi tehtiin tulevalle levylle ilman sen suurempaa sinkkujulkaisu-ideaa. Tarkoitus oli vain saada nauhoitettua yksi henkilökohtaisempikin biisi, joten meille itsellemmekin tuli yllätykseksenä, että lopulta kyseinen kappale nousi yhdeksi omista suosikeistamme, Mc Mane kertoo.

– Kappale janosi naisen ääntä, ja ollaan pitkään seurailtu Assi Ilona -nimistä laulajaa somessa. Oltiin kuultu muun muassa Assin Missä turvallista on -kappale ja tiedettiin jo sen perusteella, että hänellä olisi varmasti paljon kerrottavaa tähän meidänkin kappaleeseen. Meillä kaikilla on henkilökohtaistakin kokemusta kiusattuna olemisesta, niin oli helppo lähteä rakentamaan kappaletta yhdessä.

Kun kappaleen nostamisesta singleksi oli päätetty, syntyi idea joukkoistamalla toteutetusta videosta. Bändi teki sosiaaliseen mediaan videocastingin, jolla haettiin mukaan erilaisia ja -taustaisia ihmisiä. Kappaleen nimen mukainen hashtag esiintyy kaikkien oman videonsa lähettäneiden klipeissä. Yhdistävä tekijä osallistuneille on, että he haluavat ajaa tasa-arvoa ja vastustavat kiusaamista sekä syrjintää.

– Jokainen aikarajan sisällä videonsa lähettänyt pääsi mukaan, vaikka siinä oli vähän säätämistä. Oltiin itse todella tyytyväisiä mukaan lähteneiden määrään, koska monelle on myös iso kynnys näyttäytyä julkisella videolla, jonka katsoo tuhannet ihmiset, MC Mane kertoo.

”Tavisten” lisäksi videolle pyydettiin mukaan tunnetumpia henkilöitä, joille kappaleen sanoman uskottiin olevan tärkeä. Mukaan lähtivät muun muassa tubettaja Daniel Okas, räppäri Jyrise, rap-duo Pää-äijät, räppäri Alamaa sekä muusikko Raappana.

 

Mansesterin Maskin alta -albumi ilmestyy 31.1.