Tänään alkaa kunnon putki – nimittäin Atomirottaa

Atomirottaa kolme päivää putkeen, kuulostaako hasardilta? Niinpä, mutta juuri siksi Atomifest kannattaa kokea.

Kuvat: Tony Sheng

Saman bändin esiintyminen samassa paikassa useampana iltana peräkkäin kuulostaa äkkiseltään oudolta  idealta, vaikka sillä on juuret syvällä kultaisissa house band -ajoissa asti. Atomifest on tapahtumana isäntäbändinsä näköinen; se ammentaa perinteistä sen mitä huvittaa ja keksii loput itse. Kolmipäiväisille festareilleen Atomirotta on kutsunut mukaan vakuuttavan liudan ystäviään: myös Avionin Prinssi, Tre-Funk III, Petos ja Ässä nähdään loppuviikosta Ravintola Lepakkomiehen lauteilla.

Atomifest rakentui Roihuvuoressa kuukausittain järjestetyn Atomiklubin perustuksille. Nyt festarimuotoista tapahtumaa on järjestetty Helsingin lisäksi jo Vaasassa ja Tampereella. Atomirotan laulaja Mikko Sarjanen kertoo esiintyvänsä mieluiten intiimeissä, pienemmissä tiloissa. Jos se johtaa siihen, että samassa paikassa täytyy veivata monta iltaa putkeen, sitten veivataan.

Rane (Raitsikka) tykkää käyttää Social Distortion -vertausta, vaikka puhutaan tietysti eri mittakaavasta. Ne voisivat helposti soittaa stadikalla, mutta vetävät mieluummin parintuhannen asiakaspaikan klubeilla.

Atomirotta on soittajiensa summa – soppa, jota hämmentävät räppärinä tunnettu Sarjanen, punkrocklegenda Raitsikka ja vakuuttavan konemusiikkitaustan omaava J. Pajulahti. Sarjasen pitkäaikainen räppiperformanssi Notkea Rottakaan ei tosin koskaan ollut puhtaasti hiphoppia:

– Aina kun olen toiminut räpin pelikentällä, olen ollut jonkinnäköinen erikoistapaus. Atomirottakin on laajentunut moneen suuntaan. Kaikkien soittajien lähtökohdat, mieltymykset ja venymiskyky on otettu huomioon. Ranella on musiikkiin laulunkirjoittajan lähestymistapa, mulle taas luontevaa on blastaavampi verbaalinen tykittely.

Bileet alkavat tänään

Atomifest järjestetään Helsinginkadun punkluolassa Lepakkomiehessä nyt toisen kerran. Jo viime vuonna useat festarivieraat jaksoivat kaikki kolme päivää. Sarjanen lupaa jokaisen päivän olevan tälläkin kertaa erilainen myös Atomirotan osalta, minkä lisäksi vaihtuvat vierailijat tekevät jokaisesta illasta ainutlaatuisen. Sarjasen mukaan viikonlopun käsikirjoitus ei ole paitsi tarpeellinen, tällä porukalla edes mahdollinen. Tapahtuman bändikokonaisuus on kasattu täysin omien fiilisten pohjalta:

– Prinssin nousua on ollut nasta seurata, se on stydissä vedossa. Tre-Funk III:ssa vetävä Hannibal taas on pitkän linjan pelaaja – ja suvereeni kaveri vieläkin. Se duunaa omalla vanhemman valtiomiehen statuksellaan perinteitä kunnioittavaa soundia. Petos on elimellinen osa Kallion kulmia, Ässä taas taattua laatua jo sieltä Taakibörsta-ajoilta saakka.

 

Atomifest

torstai 22.9.
22:00 Avionin Prinssi 23:30 Atomirotta

perjantai 23.9.
22:00 Tre-Funk III 23:30 Atomirotta

lauantai 24.9.
22:00 Petos, Ässä 23:30 Atomirotta

Dj AtoMikko joka ilta!

Ravintola Lepakkomies, Helsinginkatu 1
liput 10 €