Tamperelais-helsinkiläisen Silkinpehmeen neljäs sooloalbumi on nyt ulkona

Basic V2 -albumi julkaistiin tänään, 18. lokakuuta.

Sooloartistin roolin lisäksi Silkinpehmee on viime aikoina julkaissut musiikkia esimerkiksi Seren kanssa (Petsamo/Kaleva EP:t) ja vieraillut lukuisilla projekteilla, muiden muassa Rekamin Pihlderberg-tuottaja-albumilla. Silkinpehmee luetaan usein suomalaisen hiphopin pioneerikastiin, erityisesti 90-luvun lopulla toimineen Kontrasti-duonsa ansiosta.

Silkinpehmee summaa tuoreen Basic V2 -albumin seuraavasti:

”On aika perseestä olla nelikymppinen epäonnistuja vuokrayksiössä. Lusikat on menneet jakoon, tai no, lusikat on menneet. Työelämässä otetaan lähinnä käskyjä vastaan. Mutta sen sijaan että olisin tehnyt levyllisen avautumista ja porua, tein Basic V2:n. Albumi on kuivan huumorin sävyttämä terapiaistunto niille, jotka jauhautuvat myöhäiskapitalismin hellän, näkymättömän kosketuksen alla. Tämä on albumi teille kaikille peruskaverilta, joka voisi olla se teidän naapurin äijä joka soittaa musaa liian myöhään mutta on kuitenkin kohtelias kun rapussa kohdataan. Luvassa on suoraa puhetta, välitöntä tunnelmaa ja ensimmäisiä ottoja. Tää on toinen vuosikurssi, nolla fucksii.”

Levyn biiteistä vastaavat Silkinpehmee itse, sekä Tiedemies ja Leijonamieli (kumpikin Flegmaatikoista) ja Jake the Break. Vierailijalistalta löytyy MC Kivenkova ja viime aikoina Rutilukselle levyttänyt Kalle Kinos, sekä dj-puolella Staffron ja Dj Yollun scratchit.

Kuuntele albumi kokonaisuudessaan alta.