Tampereen rap-pioneerit julkaisevat uuden yhteislevyn yli 12 vuoden tauon jälkeen

Silkinpehmeen ja Seren Perusasioiden äärellä -albumi julkaistiin syksyllä 2005.

Seren ja Silkinpehmeen yhteistyölle on tiedossa jatkoa viiden raidan mittaisen EP:n muodossa.

Tampereella on lyöty jälleen kerran kaljut päät yhteen, sillä Serellä ja Silkinpehmeellä on työn alla uusi yhteislevy. Silkinpehmeen mukaan perinteisen sylkemisen lisäksi levyllä tiputellaan lyriikkaa muun muassa ihmissuhteista ja jopa maailmanlopusta.

Molempien omien biittien ohella EP:llä kuullaan Skillstersin toisen osapuolen Oken tuotantoa. Raaputuksista vastaa DJ Yollu.

– Itse asiassa ainoo keskeneräinen juttu on enää yks skrätsi yhteen biisiin – muuten koko paketti on jo valmiina, Silkinpehmee paljastaa.

Kaksikko aloitti yhteistyönsä jo 2000-luvun alussa, kun Silkinpehmeen ja Kivenkovan muodostama Kontrasti keikkaili Seren kanssa. Duo oli myös mukana maalaamassa ajankuvaa vuosituhannen taitteen kotimaisesta rap-skenestä Seren kakkosalbumin Iskulauseita-raidalla. Vuonna 2005 Sereltä ja Silkinpehmeeltä tuli ulos yhteinen albumi Perusasioiden äärellä, jonka jälkeen yhteistyö on jatkunut yksittäisillä kappaleilla.

Playground Music julkaisee toistaiseksi nimeämättömän EP:n huhtikuun loppupuolella. Levy ilmestyy aluksi ainoastaan diginä, mutta Silkinpehmee ei sulje muitakaan formaatteja pois laskuista.

– Sit ku se striimaa millin, niin painetaan eksklusiivi kullanvärinen vinyyli. That’s my word!