Tämän lähiömusikaalin tekijöiden joukkoon kuuluvat muun muassa Paleface ja kaksi pitkän linjan hiphop-tuottajaa – katso traileri!

Paleface on toinen Varissuon käsikirjoittajista.
Saara Autere

Turun kaupunginteatterin urbaani musikaali sijoittuu betonilähiöön.

Turun kaupunginteatterissa saa tänään kantaesityksensä Palefacen sekä dramaturgina ja näytelmäkirjailijana tunnetun Satu Rasilan yhdessä käsikirjoittama Varissuo-musikaali. Musikaalista on nyt saanut oman trailerin, joka antaa tuntumaa siitä mitä esitykseltä on lupa odottaa.

Varissuon synopsis kuuluu näin:

”17-vuotias Nadja kasvattaa unelmilleen siipiä, joilla lentää lähiöstä pois. Vapaaottelija Rafan itsenäistyminen vaatii äidin unelmien vaihtamista omiin. Paikallisessa pubissa viihtyvän Reijon haave on luoda uudelleen yhteys tyttäreensä. Ilonan unelmilta uhataan katkaista siivet, mutta pojan tulevaisuus pitää turvata. Lähiö on täynnä unelmia, mutta aina tulee aamu, joka iskee todellisuuden vasten kasvoja. Asukkaat ovat elämän pelinappuloita, joiden juuret kasvavat syvälle betoniviidakkoon ja toiveet kurottavat taivaisiin. Lähiössä elämää ei eletä virheiden pelossa, mutta yksi pieni valinta voi sielläkin saada mannerlaatat järkkymään.”

Hiphop-kentän nimistä musikaalia ovat olleet tekemässä myös Recluse Crew -tuottajakollektiivin Flam ja Jake the Break. Lisäksi mukana on sävellyksiä Tuomo Prättälältä, Jori Sjöroosilta ja Jussi Vahvaselältä.

Tsekkaa traileri alta. Lisätietoa musikaalista ja näytösajoista löydät täältä.