Tämä muuttaa Gettomasankin 50 Centiksi – ainakin Chosen Onen omissa mielikuvissa

Mikko Kaunisto

Nyt ei puhuta Ruudolfin tai Aren tapaan Jeepeistä.

Panomies. Normipäivä. Kummelin lainaaminen ei ole suomiräpissä ihan uusi ilmiö, sillä Skandaalin ja Asteen takavuosien tuotoksissa on hyödynnetty tamperelaisen sketsiryhmän ideoita. Yhtä lailla Gettomasan tuoreella singlellä lainataan Kummelia, mutta tällä kertaa laina ei ole keskeinen elementti kappaleessa.

Uutuussinglen inspiraationa on sen sijaan toiminut artistin oma E-sarjan Mercedes-Benz, joka saa maanläheisen Aleksi Lehikoisen muuttumaan 50 Centiksi. Smoothin kuuloisesta biitistä on jälleen vastuussa luottotuottaja Ruuben.

– Tää biisi on omistettu kaikille niille, jotka jaksavat vielä kuunnella räpin sanoja vuonna 2018. Johtotähti (E-mix) ei mun mielestä ole niinkään biisi, vaan ennemminkin pelkkä säkeistö. Halusin tehdä tän mersu-miehille, koska musta tuntui, että mulla oli jotain sanottavaa samaan aiheeseen, josta Galis ja Goucci ovat jo tehneet biisin. Saatiin Ruubenin kanssa niin siisti biitti aikaan, että ajattelin, että tämä on nyt tässä ilman sen isompia herkkuja tai kertsejä tai mitään, Gettomasa kommentoi.

Homman nimi hakataan kalloon heti alussa Kummelin sketsistä poimitulla samplella, ja niinhän se on: Gettomasa kuuluu parhaaseen A-ryhmään, ainakin jos puhutaan teknisestä osaamisesta suomalaisella rap-kentällä. Tsekkaa kappaleen yhdellä otolla ilman leikkauksia kuvattu video alta.