Tämä koira ei älähdä, jos puheeksi tulee saman tempun toistaminen uudestaan ja uudestaan

Pietari Purovaara

Vinttikoira laajentaa reviiriään.

Kiinalaisen kalenterin mukaan tämä vuosi on koiran vuosi, ja siltä tilanne näyttää myös kotimaisen urbaanin musiikin kentällä kaikennäköisten koirien juoksennellessa vapaana. Nyt oman levynsä on puskenut pihalle yli miljoona striimausta aiemmilla julkaisuillaan kokoon haalinut Vinttikoira, jonka esikoisalbumi kantaa nimeä Reviiri.

Vanha koira ei kuulemma opi uusia temppuja. Vinttikoiran kohdalla niille ei tulevaisuudessa ole ehkä edes niin paljon tilausta, sillä 25-vuotiaan artisti temppuilee todella monipuolisesti jo tässä vaiheessa. Levyllä kuullaan tyylejä laidasta laitaan trapista boombappiin ja modernista r’n’b:stä houseen karibialaisia dancehall-rytmejä unohtamatta. Genrerajojen rikkominen on artistin mukaan ollut tietoinen valinta.

– Halusin tehdä levyn, mihin ei voi lyödä jonkun genren leimaa ja jota tehdessä voin olla irti tietyistä lainalaisuuksista ja sillä tavalla haastaa itseäni artistina sen kuuluisan mukavuusalueen ulkopuolella. Vielä kun keitokseen lisätään taitavat tuottajat ja omat suosikkityypit feateissa, niin aika mahtava prosessi tämä viimeiset pari vuotta on ollut. Levynteon aikana on tullut fiilisteltyä paljon musaa eri genreistä eri puolilta maailmaa ja samalla tietoisesti ja tietämättään ammentanut juttuja siihen omaan tekemiseen. Miksi tehdä albumin verran samanlaista musaa jos voi tehdä albumillisen erilaista musaa?

Vinttikoiran levyjulkkarit järjestetään tänään perjantaina Helsingin Kuudennella Linjalla, jossa lavalle nousevat myös Pianomies ja Pajafella. Lisäsi paikan päällä esitetään toistaiseksi julkaisematon Älä tuu flexaa -video ennakkoon. Tarkemmat speksit tapahtumasta täältä.