Tällaisetkin kannet Redraman ensimmäiselle pitkäsoitolle oli suunniteltuna – tsekkaa kuvat!

Petteri Laakso

FUM.FI päätti metskata Throwback Thursday -hengessä arkistoista esiin Everyday Soundtrackin vaihtoehtoiset levynkannet.

Uransa jo 1990-luvun puolella aloittanut Redrama on yksi suomalaisen hiphopin tunnetuimmista tekijöistä. Suomenruotsalaisen rap-artistin nimi nousi ensimmäisen kerran esiin hiphop-piirien ulkopuolella vuonna 2002, kun hän allekirjoitti levytyssopimuksen brittiläisen Virgin-labelin kanssa.

Lopullisen läpimurtonsa suuren yleisön tietoisuuteen mies teki debyyttialbumillaan Everyday Soundtrack, joka julkaistiin syksyllä 2003. Pitkäsoitto sinkoutui suoraan albumilistan sijalle 8 ja vei Redraman Euroopan-kiertueelle legendaarisen Gang Starrin kanssa. Myöhemmin levy toi artistille myös European Border Breaker -palkinnon.

Everyday Soundtrackin jättämästä visuaalisesta muistijäljestä vastasi mainostoimisto Steinnman Klinik, joka teki levylle suhteellisen synkännäköiset kannet. Pitkäsoitolle oli kuitenkin olemassa myös toisenlaiset levynkannet, jotka suunnitteli Fried Designin Sampo Hänninen. Tsekkaa Hännisen luoma vaihtoehtoinen graafinen ilme alta!

Käyttämättömiksi jääneiden levynkansien tracklist poikkeaa melko paljon lopullisesta tuotteesta. Kappaleiden järjestys on erilainen ja lisäksi mukana on kaksi raitaa, joita kauppojen hyllyille toimitetuilta levyiltä ei löydy. Labelin mielestä albumille liian rankka Don’t Look Back julkaistiin kylkiäisenä Knuckleheadz-singlellä, mutta Who We Be -kappaleen kohtalo on yhä kysymysmerkki.

Nostalgiatripin päätteeksi kannattaa ottaa Everyday Soundtrack kuunteluun. Toimii edelleen!