”Tää ep syntyi puhtaasta hauskanpidosta” – Pihlaja ja Etta yhdistivät voimansa

Niko Hirvimäki

Kaksikko suuntaa myös yhteiselle kiertueelle.

Pihlaja ja Etta päättivät lyödä viisaat päänsä yhteen. Lopputuloksena syntyi yhteinen ep-levytys nimeltään Ei bändäreit. Eilen perjantaina julkaistu ep-levy kattaa yhteensä kolme kappaletta, joihin lukeutuu myös aiemmin singlenä nähty Bändäri. Pihlaja on kertonut levyn tekoprosessista seuraavaa:

”Oltiin loppuvuodesta samalla keikalla, linkattiin siellä ja sovittiin studiosessiot ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Tammikuussa mentiin studioon, tehtiin musaa ja yhtäkkiä huomattiin että meillä on tosi kovia biisejä ja päätettiin julkaista ne EP:nä.”

Etta kertoo, että kokonaisuus syntyi puhtaasti hauskanpidon seurauksensa. Taustalla oli myös halu tukea kollegaa alalla, jossa kilpailun voi nähdä yhteistyötä yleisempänä.

”Naisten välinen kilpailu on kovaa monilla aloilla, mut me haluttiin yhdistää voimat ja tukea toisiamme. On edelleen yleisempää että jäbät menee studioon ja tekee yhteisiä projekteja. Tää EP syntyi puhtaasta hauskanpidosta, jauhettiin vaan studiolla ja biisit syntyi kuin itsestään”, Etta jatkaa.

Kaksikko nähdään myös yhteisellä Blockfest Preparty -kiertueella, joka kestää huhtikuusta toukokuun lopulle. Dj-levyjä minikiertueella pyörittävät Vicky ja Ulrika. Sekä Pihlaja että Etta esiintyvät kumpikin tietysti myös Tampereen Ratinalla 19.-20- elokuuta järjestettävillä Blockfesteillä, joskin omilla keikoillaan. Blockfest Preparty -kiertueen keikkapäivät ovat nähtävissä alta.

1.4. Mango, Oulu
15.4. Escape, Jyväskylä
6.5. Tavastia, Helsinki
14.5. Domino, Rauma
21.5. Teatro, Vaasa

Itse Ei bändäreit -ep on puolestaan kuunneltavissa ohesta.