Suositut underground-nimet julkaisivat turhautuneisuudesta alkunsa saaneen yhteiskappaleen – Profeetat-kaksikon tuorein somepostaus tuntuu lähes vastaukselta

Robert Keskinen

"Noi kuuntelee poppia, mä kuuntelen räppiä".

Kotimaisen rap-musiikin rujompaa laitaa edustavat Julma H ja Sairas T julkaisivat tänään yhteisen singlen nimeltä Raja. Kappaleen taustalla on hiihtopipolla ja lätkämaskilla identiteettinsä peittäneiden artistien turhautuminen musiikkiteollisuuteen ja sen nykyisiin toimintamalleihin.

– Vuos sitte huomattiin että ollaan Saikun kans samassa veneessä. Molemmat oli tajunnu että isot labelit kontrolloi radioiden soittolistojen musaa ja että vaikka kuinka meiän musa ois suosittua ja viikkokausia listoilla niin meitä ei päästetä tähän peliin sisään. Tästä systeemistä hyötyvien ja nauttivien popräppärien katteeton leveily alko sitte pikkuhiljaa vituttaa. Niistä fiiliksistä tehtiin sitte eka biisi Raja. Aika nopsaa huomattiin että meillä onki jo levyllinen kamaa ja Kuollu kulma -mixtape oli syntyny, Julma H kommentoi.

Tiedättehän ne lapsille suunnatut kirjat, joissa muodostetaan kuva yhdistämällä pisteitä toisiinsa? Yhtä helposti kuka tahansa osaa päätellä keistä Julma H erityisesti puhuu, sillä oululaisartisti on jo aiemmin ottanut tähtäimeensä Elastisen ja Cheekin. Aiemmin hän on esimerkiksi julkaissut kappaleet Kuka muu muka 2 ja Väärät profeetat sekä Profeetat-markkinointimateriaaleista muokatun kuvan.

Kuin tilauksesta Elastisen ja Cheekin sosiaalisen median kanavissa jaettiin tunteja Rajan julkaisun jälkeen kuva kaksikon yhteisen Profeetat-projektin tähänastisista tuloksista: neljä platinalevyä ja yksi tuplaplatinalevy. Se, haluaako otoksen tulkita duon isoksi keskisormeksi heittereilleen vai Julma H:n ja Sairas T:n pointin alleviivaamiseksi, on jokaisen omakohtaisesti päätettävissä. Todennäköisesti kaksikolla ei kuitenkaan ole kuvanottohetkellä ollut mielessään kumpikaan edellä mainituista vaihtoehdoista.

Tällä hetkellä Julma-H kiertää ympäri Suomea kymmenen vuoden ikään ehtineen Al-Qaida Finland -klassikkonsa juhlarundin tiimoilta. Hänen ja Sairas T:n yhteinen Kuollu kulma -mixtape julkaistaan 26. tammikuuta. Kuuntele Raja alta!