Suomiräppiskenen uusi tulokas SONNY sylkee nopeasti ja teknisesti: ”Tämä on kuin olisin tullut isäksi!”

Kotimaisen räppiskenen yksi tuoreimmista ja kuumimmista nimistä on SONNY, joka räjäytti tanssilattiat loppukesästä 345-biisillään, jolla hän esiintyi yhdessä Pianomiehen, Adi L Haslan ja Töölön Ketterästä tutun Matti8:n kanssa.

Nyt mies on julkaissut ensimmäisen, isomman levy-yhtiön siipien suojissa tehdyn sinkun nimeltään Huppu Pääs. FUM.FI tavoitti kiireisen miehen, joka kertoi päättäneensä vuoden alussa, että hän alkaa luoda uraa täysipäiväisenä artistina.

– Aloitin rap-elämään tutustumisen jo nuorena, kun tein harrasteluna sellaista boom bäp -matskua. Musiikki oli pitkään ollut mulle enemmänkin harrastus, mutta kuluvan vuoden alussa päätin, että yritän tehdä tästä ammatin, SONNY muistelee.

– Samoihin aikoihin törmäsin Töölön Ketterän jätkiin, joiden kanssa juttelimme ja huomasimme fiilistelevämme samaa soundia. Meillä kaikilla oli yhteneväiset visiot musiikistamme, joten mietimme, mitä voisimme tehdä yhdessä. Löimme hynttyyt yhteen, ja vedimmekin koko kesän yhdessä festareita ja muita keikkoja.

SONNYn mukaan kesä oli opettavaista aikaa artistielämästä.

– Sain paljon esiintymisvarmuutta ja käytännön osaamista. Näin, kuinka hommat toimivat festareilla kulissien takana. Olen päässyt matkustamaan uusiin pitäjiin ja kartuttamaan sitä artistin työkalupakkia. Sen avulla pystyn toimimaan paremmin näin soolona.

Mies on päässyt kokeilemaan siipiään artistina, joten kiinnostaako täysipäiväisen taiteilijan elämä vielä vuoden jälkeen?

– Olen nälkäisempi kuin vuosi sitten. Tämä on kuin sokeria tai huumetta. Sitä on saatava lisää. Muusikon ammatti on luovaa duunia, ja olet ammatissasi 24/7. Se kiinnostaa enemmän kuin vuosi sitten.

Vaikka SONNYsta on puhuttu yhtenä uuden aallon suomi-grimen soihdunkantajana, mies itse ei lokeroisi itseään vain grime-artistiksi.

– Tykkään grime-kulttuurista, mutta puhuisin itsestäni mieluummin sellaisena artistina, joka tuo Suomeen sitä UK-soundia. Haluan tehdä sitä brittisoundia itseni näköisesti, tyylikkäästi ja hyvin.

– Rakkaus räppiin lähti freestailaamisesta ja hyvän lyriikan tuottamisesta. Ja alkuun kirjoitin todella diippejä tekstejä, mutta rakkaus grimeen heräsi nuorempana tehtyjen reissujen jälkeen. Nyt haluan, että koko paketti on tiukka. Ulosannin pitää olla teknistä ja nopeaa ja biitin pitää potkia sikakovaa! On ikävää kuunnella sellaisia biisejä, joissa joku osa-alue sakkaa.

Miehen Huppu Pääs -sinkun tuottajana toimi mm. Cheekiä tuottanut RZY, jonka kanssa työskenteleminen sujui kivuttomasti, vaikka omien sanojensa mukaan SONNYa jännitti tuottajan kohtaaminen.

– Tiesin miehen maineen ja legacyn. Kaikki ne isot hitit, kulta- ja platinalevyt… Hieman jännitti, että minkälainen tyyppi siellä on vastassa, mutta loppupeleissä Antti olikin ihan tavallinen jannu, jonka kanssa työskenteleminen oli alusta saakka todella hauskaa. Teimme kaiken yhdessä: kuuntelimme muutaman tunnin musaa ja fiilistelimme sitä, mitä haluaisin tehdä. Sain tehdä kaiken mun ehdoillani, SONNY kertaa.

Miehen uusi kappale on otettu vastaan hienosti, mistä artisti on iloinen.

– Fiilis on huikea! Itselläni oli hieman pelkoa siitä, kuinka jengi ottaa tämän vastaan. Ehkä itse kasasin itselleni ne suurimmat paineet, vaikka kaikki ovat tsempanneet todella kovaa. Fiilis on samanlainen kuin olisin tullut isäksi!

Räppärillä on viisivuotissuunnitelmakin jo valmiina.

– Haluan, että viidessä vuodessa olen vakiinnuttanut asemani merkittävänä suomalaisartistina, jonka materiaalia odotetaan ja halutaan kuunnella. Viiden vuoden jälkeen onkin sitten aikaa katsella ulkomaille.